Toomas Annuk.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
16. jaanuar 2019, 16:10

Rapla värske peatreener: mõned muutused on meeskonnas juba toimunud

Vana-aasta viimastel päevadel tuli Raplast teade, et sealse korvpallimeeskonna eesotsast lahkub pikaaegne peatreener Aivar Kuusmaa. Tema kohustused võttis üle senine abitreener Toomas Annuk, kes täna ametlikult ametisse kinnitati.

Tunne on ootusärev nagu iga uue väljakutse puhul olema peabki. Ehkki ajastus on mõneti ootamatu, on väljakutse väga motiveeriv ning annab indu juurde, et veelgi rohkem pühenduda Rapla korvpallile ja korvpalluritele. Omalt poolt tahan aidata sammu edasi teha nii võistkonnal kui ka mängijatel individuaalselt,“ kirjeldas Annuk Õhtulehele esimesi emotsioone.

Viimased neli ja pool aastat juhendas Raplat Kuusmaa. Kui suuri muutusi klubis oodata võib? „Muudatusi nii treeningprotsessis kui ka mängujoonises oleme mõningaid juba teinud, kuid liigume edasi samm-sammult,“ vastas Annuk. „Protsess kindlasti jätkub. Treeneritöös pakuvadki naudingut protsess ja progress, sest lõpptulemust ei tea kunagi ette.“

Kindlasti otsitakse meeskonda lisajõudu, sest pärast Rain Veidemani lahkumist Itaaliasse on tagaliin hõre. Kuigi kellegagi allkirju veel paberi pole, töötavad nii Annuk kui ka tiimi mänedžer Jaak Karp uue mängija leidmise kallal.

Kuid pikalt pole aega atra seada, sest Eesti – Läti korvpalliliiga seis pole üleliia kiita. „Loomulikult tahame play-off´i jõuda ning sealt võimalikult soodne asetus saada,“ sõnas värske peatreener. Rapla on seni teeninud seitse võitu ning üheksa kaotust, millega hoitakse 10. kohta. Tõsi, vahe lähikonkurentidega pole suur.

Uus väljakutse on Annukile senises karjääris ilmselt kaalukaim. „Rapla on ennekõike korvpallilinn. Meie rahvusspordiala puudutab siin suuremat osa inimesi. Kaasaelamist on tunda igal sammul. Seetõttu on uus amet vägagi vastutusrikas ja nõuab maksimaalset keskendumist. Aga olen kindel, et koostöös meeskonnaga saame raskest seisust üle ja rahvale meeldivad meie pakutavad etteasted,“ resümeeris ta.

Tegelikult on Rapla juba Annuki käe all kaks mängu pidanud ning mõlemad võitnud. Tõsi, nii Valga-Valka kui ka Läti Ülikool on liigatabeli tagumises pooles. Tõsine proovikivi saabub tuleval teisipäeval, mil võõrustatakse Riia VEFi.