Andreas Mikkelsen.Foto: MARKKU ULANDER/AFP
WRC
16. jaanuar 2019, 18:02

Mullu ebaõnnestunud Tänaku konkurent teeb kannapöörde, et tippkonkurentsi sekkuda

Mullu Hyundai roolis esimese täispika hooaja kaasa teinud Andreas Mikkelseni aasta läks aia taha. Soodne leping annab aga norralasel võimaluse end tänavu taas tõestada. Seda kavatseb ta ka ära kasutada. 

Lõppenud aastal võitles Mikkelsen end poodiumile vaid ühel etapil ning lõpetas hooaja kuuendana. Hyundai pealik Alain Penasse vihjas, et kui siduvat kontrahti poleks, lõpetatuks norralasega koostöö. Nüüd kavatseb 29aastane piloot kannapöörde teha, et tippmängu sekkuda. 

"Usun, et kruusal sain enam-vähem hakkama, aga asfaldil olin väga hädas," ütles Mikkelsen wrc.com-ile. "Olen vahepeal väga palju õppinud ning lähen uuele hooajale vastu täiesti täiesti teistsuguse mõtteviisiga."

Ta jätkas: "Mullu üritasin jäärapäiselt oma asja ajada, kuigi masinaga see kokku ei sobinud. Oleksin pidanud sõitma samamoodi nagu teised Hyundai mehed juba viis aastat. Üritan nüüd teistelt šnitti võtta ja järgida auto, mitte enda tahtmist."

Pikalt Volkswageniga kihutanud Mikkelsen tuli aastatel 2014-2016 kolmel hooajal järjest kokkuvõttes kolmandaks. Tal on ette näidata kolm etapivõitu ning 22 poodiumikohta. Seega peaks kiirust justkui jaguma. 

"Erinevused algavad pisiasjadest: näiteks kuidas kurvi võtan ja kuidas masin seadistatud on. Olen harjunud teistest pisut hiljem pidurdama. Sain tänu sellele paremini kurvi sisse, kuid kaotasin oluliselt pidavust," selgitas norralane, kes üritab oma harjumusi muuta.

"Kui viga märkad, tundub selle parandamine lihtne, kuid olen 10 aastat ühtmoodi teinud. Muutust on alati keeruline teha," resümeeris Mikkelsen. 

Autoralli MM-sari algab tuleval nädalal Monte Carlos.