Arnas Velicka.Foto: Aldo Luud
Korvpall
16. jaanuar 2019, 20:48

VALUS KAOTUS: Tartu Ülikool pusis Läti tippklubiga viimaste minutiteni võrdselt

Eesti-Läti korvpalliliigas kaotas Tartu Ülikool kodusaalis Riia VEFile 75:81. Turniiritabelis langeti 7 võidu ja 8 kaotusega kaheksandaks.

Tartu alustas mängu hästi ja teise veerandaja alguses juhiti juba 27:13. Seejärel tuli VEF lähemale, aga poolajaks oli Tartu edu siiski soliidne, 42:33.

Teise poolaja algus oli Tartu jaoks kohutav, sest seitsme minutiga jäädi 46:55 kaotusseisu. Tartlased suutsid neljandal veerandajal mõneks ajaks eduseisu taastada, aga viimastel minutitel olid külalised kindlamad. 

Murdemomendiks oli poolteist minutit enne lõppu toimununud intsident, kus Kregor Hermet hoidis lauavõitluses Mareks Mejerist särgist. Kohtunikud otsustasid Hermetit karistada ebasportliku veaga. Mejerise vabavisked viisid VEFi 74:72 ette ja seejärel tabas Andrejs Ausejs kolmese.

Tartu resultatiivseim oli Arnas Velicka 22 punktiga, Robin Kivi lisas 16 silma. Julius Kazakauskase arvele jäi 15 punkti, 8 lauapalli ja 7 resultatiivset söötu. VEFile tõi Artis Ate 20 punkti.

Tartu peatreener Priit Vene viitas pärast mängu Tallinna TV otse-eetris, et ei jäänud kohtunike tööga rahule. "Jäime teise poolaja alguses tugeva surve alla, Rääkisime sellest poolajapausil riietusruumis sellest, aga jäime ikkagi hätta. Tuleb siiski au anda meie poistele, sest tulime mängu tagasi. Aga kahtlased otsused viimastel minutitel ja nii see kaotus tuli."

Eesti-Läti liiga turniiritabel:

Standings provided by Sofascore LiveScore