Avo Keel.Foto: Stanislav Moshkov
Võrkpall
16. jaanuar 2019, 21:52

Avo Keel võrkpallikoondise EMi loosist: harju keskmine!

Eesti võrkpallikoondis loositi septembris peetavaks EMiks ühte alagruppi Hollandi, Poola, Tšehhi, Ukraina ja Montenegroga. Avo Keele hinnangul on tegemist üsna riukaliku alagrupiga. 

"Teine kuni neljas koht võiks reaalselt olla Eesti oma," arvas endine koondise peatreener.

Keele arvetes tõmbasime parima valiku korraldajate seast ehk Hollandi. Nuriseda ei saa ka Poola ja Tšehhi üle, kes kuulusid meist kõrgemasse tugevusgruppi. Küll aga ei vedanud meil madalama asetusega satsidega.

"Esimene pool on kindlasti lihtsam kui näiteks A-alagrupis, kuhu võinuksime sattuda. Üks hirmkõva oleks nagunii sattunud, tuli Poola," arutles Keel. "Tugevamate koha pealt oleks võinud minna hullemini, aga samas ei saa alahinnata Ukrainata ja Montenegrot."

Ta jätkas: "Nad pole sugugi kingitus. Kui vaatame kõikide alagruppide reitingu järgi kahte viimast, siis Eestile on sattunud kõige kõvemad üldse. Nendega tuleb väga tükk tööd! 

"Loos oli harju keskmine!" resümeeris Keel, kes peab grupi favoriidiks Poolat ning usub, et korralike esituste korral peaks Eesti kindlasti kaheksandikfinaalis pääsema. Miks mitte näiteks teise asetusega. 

D-alagrupi neli paremat lähevad play-off´i avaringis vastamisi B-grupi meeskondadega.