Enes Kanter.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
17. jaanuar 2019, 10:22

KISMA JÄTKUB! Türgi väljastas NBA staari vahistamiseks rahvusvahelise orderi

Türgi meedia teatab, et riigi prokurörid on väljastanud NBA korvpalluri Enes Kanteri vahistamiseks rahvusvahelise orderi.

Aastaid Türgi presidendi Recep Tayyip Erdogani kritiseerinud Kanterit süüdistatakse seotuses relvastatud rühmitusega, kes korraldas 2016. aastal Türgis ebaõnnestunud riigipöördekatse.

New York Knicksi pallur eitab süüdistust. "Türgi valitsus ei leia minu vastu vähimatki asitõendit," kirjutas 26aastane Kanter sotsiaalmeedias. "Ma pole USAs isegi parkimistrahvi saanud, olen alati olnud seaduskuulekas kodanik."

Hiljuti tõmbas Kanter, kelle Türgi pass kuulutati 2017. aastal kehtetuks, tähelepanu sellega, et ei reisinud oma elu huvides meeskonnaga Londonisse, kus Knicks kohtub täna õhtul Washington Wizardsiga. "Kahjuks ei sõida ma vaimuhaige presidendi tõttu Londonisse," lausus ta kümmekond päeva tagasi.

"On võimalik, et mind tapetakse seal. Mul on väga kahju, et kogu see värk mõjutab mu korvpallikarjääri, sest tegelikult tahan alati oma tiimi aidata. Ma ei saa oma tööd teha ühe vaimuhaige maniaki või diktaatori pärast. See on kurb.“

Ebaõnnestunud riigipöörde katse järel on Türgis väidetavalt arreteeritud üle 50 000 inimese, sealhulgas Kanteri isa Mehmet.