Tuuli Tomingas. Foto: Jarek Jõepera
Talisport
17. jaanuar 2019, 18:30

Esmakordselt punktidele sõitnud Tomingas: üks möödalask mind kripeldama ei jää (3)

Rupholdingu MK-etapp andis Eesti laskesuusasõpradele taas põhjust rõõmustamiseks, sest oma karjääri esimesed punktid noppis Tuuli Tomingas

24aastane eestlanna, kelle karjääri varasem tipptulemus (42. koht) pärines möödunud nädalavahetuse Oberhofi etapilt, tegi Saksamaal oma karjääri parima sõidu, finišeerides 31sena (+1.39,0). 

Teoorias võinuks lõppkoht isegi parem olla, sest avatiiru järel hoidis eestlanna koguni 11. positsiooni. Paraku eksis eestlanna püstitiirus viimasel lasul, mistõttu tuli minna trahviringile, mis ta lõpuks neljanda kümne algusesse kukutas. 

Ometi tunnistas Tomingas, et see möödalask talle kripeldama ei jäänud. "Enda kohta tegin kokkuvõttes päris hea võistluse. Muidugi annab siin olekseid välja mõelda, aga seekord läks nii ning väga kripeldama ei jää. Tuli ju karjääri parim koht ikkagi," sõnas eestlanna pärast võistlust. 

Tiirudes meie naistest kõige aeglasemalt tegutsenud Tomingasele tõi 10 MK-punkti suusarajal näidatud kiirus. Sprindidistantsi võitnud Anastasija Kuzminale andis ta puhtalt rajal ära minut ja kaks sekundit, mis oli 102 naise konkurentsis päeva 38. suusaaeg. 

"Tundsin juba Oberhofis, et sõiduvorm hakkab vaikselt paremaks minema (nädal tagasi kaotas Tomingas kiireimale suusatajale 1.26,8 - K.J), seega eeldasin, et selline minutiline kaotus pole kaugel," sõnas eestlanna.

"Rupholdingu rada sobib ka mulle väga, kuna siin pole tapvaid tõuse ning saan oma tehnikaga ilusti kõik ära sõita. Lisaks oli ka suusk super hea, mis mängis ka rolli."

Arusaadavalt kasvab hea sõiduga kohe ka isu, kuid Tomingas annab endale aru, et igal nädalavahetusel sellist tulemust endalt oodata ei maksa. 

"Teatud mõttes oli latt juba praegu kõrgemaks tõstetud, sest kui Oberhofis olin 40 ringis, siis ega siia kehvemini sõitma ei tulnud. Muidugi soovin ka edaspidi ennast punktikohal näha, kuid pean arvestama, et mägedes sõitmine minule ei istu," selgitab neiu. 

"Järgmine etapp toimub Antholz-Anterselvas ja kuna seal on suhteliselt kõrge, siis pean lihtsalt minema endast parimat andma. Seal ei saa mingit kohta ootama minna."

Enne Itaaliasse siirdumist tuleb aga joon alla tõmmata Rupholdingu MK-etapile. Homne ja ülehomne päev on teatesõitude päralt, mil tulevad rajale meeskonnad ning naiskonnad. Pühapäeval toimub veel 30 sportlasega mass-start, kuhu eestlased peale ei saanud.