VENNAD ÜHESKOOS: Johannes Thingnes Bö (vasakul) koos veli Tarjeiga. Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
17. jaanuar 2019, 20:25

Tarjei Bö "kurjustas" etapi võitnud väikevennaga: kas ta ei võinud seda lihtsalt minule jätta?

Laskesuusatamise Ruhpoldingu MK-etapi meeste sprindidistants kujunes vendade Bö'de jõudemonstratsiooniks. Võitis MK-sarja üldliider Johannes Thingnes Bö (25), kes edestas vanemat venda Tarjeid (30) 7,9 sekundiga

"Ta on hetkel oma karjääri parimas vormis, kuid ta on tänavu võitnud juba kaheksa võistlust. Kas ta ei võinud seda lihtsalt minule jätta?" küsis vanem vend pärast teisena finišeerimist. Jah, tegemist oli siiski naljaga ning mingit rivaliteeti velide vahel pole. Aga nagu öeldakse, on igal naljal mingi tõepõhi all. 

Pärast tänast on nooremal vennal Johannes Thingnesel ette näidata 29 MK-etapivõitu. Lisaks veel OM-kuld, OM-hõbe ning veel ka üheksa medalit MMidelt. Viis aastat vanema Tarjei MK-etapivõitude arv on kõigest üheksa. Tõsi, tänu pikemalt karjäärile on MM-medaleid tema kappi - peamiselt tänu teatesõitudele - kogunenud lausa 16. Olümpiamedalite osas on vennad võrdsed. 

Need arvud võivad muutuda juba pühapäeval, kui Ruhpoldingus peetakse meeste 15 km mass-stardist võistlus. Homne ning ülehomne päev on Saksamaal teatesõitude päralt.