Iivo Niskanen eilsel auhinnagalal.Foto: Vida Press
Spordivaria
18. jaanuar 2019, 10:33

Põhjanaabreid hullutanud Iivo Niskanen valiti Soome parimaks sportlaseks (3)

Soome 2018. aasta spordipersooniks valiti oodatult murdmaasuusataja Iivo Niskanen, kes võitis Pyeongchangi olümpial 50 km klassikasõidu. Niskanen valiti parimaks ka 2014. ja 2017. aastal, esimesel korral jagas ta seda au kolleegi Sami Jauhojärviga.

Ühtlasi sai Niskanenist esimene atleet pärast Marjo Matikainenit (1986, 1987), kes on parimaks pärjatud kahel aastal järjest. Aastani 2013 viljeleti Soomes kummalist süsteemi: kui parimaks valiti mees, toodi tema kõrval välja ka üks naine, kui aga valiti naine, siis parimat meest ei nimetatud.

"Aitäh! On uskumatu tunne teist korda järjest seda auhinda vastu võtta. Jäin hooajaga väga rahule ja olen õnnelik, et suutsin võita tähtsaima võistluse, mis minu alal võimalik on," vahendas Niskaneni sõnu Iltalehti.

Talle järgnesid murdmaasuusataja Krista Pärmäkoski, laskesuusataja Kaisa Mäkäräinen, maadleja Petra Olli (teda treenib eestlane Ahto Raska) ja korvpallur Lauri Markkanen.

Soome aasta võistkonnaks valiti maailmameistriks tulnud meeste saalihokikoondis ja parimaks treeneriks nimetati meeste jalgpallikoondise juhendaja Markku Kanerva. Aasta läbimurdjaks valiti rallisõitja Kalle Rovanperä.