Jasmin Paris koos tütrega.Foto: Jasmin Paris/Twitter
Spordivaria
18. jaanuar 2019, 16:02

TÕELINE KANGELANNA! 431 km pikkuse ultramaratoni võitis noor ema, kes andis pauside ajal tütrele rinda (5)

Suurbritannia kõige raskemaks peetava ultramaratoni, 431 km pikkuse Montane Spine Race'i, võitis 35aastane Jasmin Paris, kes ületas võistluse senise rekordi 12 tunniga.

Kõlab nagu tüüpiline uudis? Tegelikult on asi tavalisusest kaugel. Jasmin Paris on naine, seni hoidis tippmarki enda käes meesterahvas. Kokku kulus tal distantsi läbimiseks 83 tundi, 12 minutit ja 23 sekundit.

Saavutuse teeb veel ulmelisemaks vahefinišites toimunu. Nimelt imetas Paris üürikesel puhkehetkel oma 14 kuu vanust tütart Rowanit!

"Rowan oli hämmeldunud, kui mind finišis nägi. Pärast seda on ta justkui minu külge klammerdunud, sest ta kardab, et ma lähen jälle jooksma. Kuigi rinnapiima hulk vähenes iga vahefiniši ajal, suutsin Rowanile viiest korrast neljal seda anda," ütles Paris BBC-le.

Paris treenis ultramaratoniks varahommikul, kui tema pere veel magas. Nädala jooksul ulatus tema kilometraaž 160ni.

"Maraton oli jõhker. Kaks kolmandikku ajast oli pime ja pikki pause polnud. Viimasel lõigul nägin hallutsinatsioone. Iga kivi tagant kargasid loomad välja. Nägin, et puud teevad hommikuvõimlemist. Mingi maja ilmus tühjast kohast välja. Ma ei mäletanud enam, millega tegelesin," kirjedas Paris hullu kogemust.

Kogu võistluse jooksul magas Paris vaid kolm tundi. "Vajan nüüd mitu nädalat, et sellest taastuda," sõnas ta.

Montane Spine Race'i teeb erkordselt keeruliseks külm ilm ja mägine trass. Kogu võistluse jooksul läbitakse 13 000 tõusumeetrit. Osalejatel on finišeerimiseks aega seitse päeva.