Mike Tyson.Foto: Reuters/Scanpix
Kõmu
18. jaanuar 2019, 18:05

Kuidas osta tiigrit? Legendaarne Mike Tyson jagab väärt nippe!

Oled kunagi mõelnud, kuidas osta endale kolm tiigrit? Üks väheseid mehi, kes teab, kuidas asi käib, on endine poksitšempion Mike Tyson.

Ameerika spordikuulsus külastas Joe Rogani raadiosaadet ja selgitas täpsemalt, kuidas Bengaali tiigrid tema koju sattusid. Kõik algas vanglast, kus Tyson parajasti vägistamise tõttu kinni istus.

"Nii, ma olen vangis ja räägin ühe oma autodiileriga. Tal on paar autot, mis kuuluvad meie ühisele sõbrale ja arutleb: "Kui ta võlga ära ei maksa, siis müün need autod maha ja saan vastu paar hobust." Ma uurisin vastu, kust ta neid hobuseid saab? Kas autosid saab tõesti hobuste vastu vahetada. Mul on palju autosid ja tahaksin ka mõnda hobust," meenutas Tyson 1990. aastate algust.

Diiler tuli seejärel aga lagedale jutuga, et tema kaudu saab ka tiigreid ja lõvisid. "Kas tõesti? Too mulle paar tiigrit!" teatas poksitšempion.

Mõeldud, tehtud. Vangist välja pääsedes võttiski Tyson endale kolm tiigrit, igaüks maksis väidetavalt umbes 50 000 dollarit. Igakuiselt kulus tal 3000 dollarit lemmikloomadele toidu ostmiseks. Tiigritest sai Mike Tysoni brändi sümbol. Mõned neist magasid isegi vahel tema voodis.

Vähemalt korra juhtus kiskjatega ka väiksemat sorti õnnetus. Nimelt soovis Tyson oma lemmikule musi teha, kuid tiiger lõi kogemata oma peaga välja peremehe kuldhamba.

2002. aastal loobus Tyson tiigrite kasvatamisest.