Dani ja Jana. Foto: Erakogu
WRC
19. jaanuar 2019, 00:05

Rallistaari eestlannast sõbratar: ta on heasüdamlik ja hooliv (10)

Sel nädalal võis tähelepanelik linnakodanik Tallinna tänavatel liikumas näha Ott Tänaku konkurenti, rallitähte Dani Sordot (35). Hispaanlase südame on võitnud Barcelonas elav 27aastane eestlane Jaana Vallmann.

„Läbi ühiste tuttavate hakkasin Daniga suhtlema ja pärast mõnda aega läksime kohvikusse esimesele kohtingule, pärast seda läks kõik juba loomulikul teel,“ räägib särav Vallmann, kuidas nad WRC-sarjas Hyundaid ohjava sohvriga üksteist leidsid. „Meie esimesest suhtlusest on möödas umbes aasta aega.“

Sel nädalal käis Sordo esmakordselt Eestis ning jäi reisiga väga rahule: Tallinn oli kena, ilm oli ilus ning kaunis lumi kattis tänavaid.

„Dani veetis siin paar päeva, oli perekondlik koosviibimine, avastasime vanalinna, käisime rannatennist ja bowlingut mängimas, sõime sõpradega õhtust,“ loetleb Vallmann, kuidas ta Sordo aega sisustas. „Kahjuks väga palju rohkem ei jõudnudki teha.“

Dani ja Jaana (vasakult esimesed) koos Jaana venna ning tema naisega Tallinnas rannatennist pallimas. Foto: Erakogu

Aga on neil üldse aega, et muul ajal seltsida? Rallihooaeg on pikk kui elukogenud vanamehe valge habe, tänavu on kavas 14 etappi ning kuigi Sordo osaleb neist kaheksal, ampsab seegi koos erinevate testimistega aastast korraliku tüki.

„Kuna elame lähestikku, siis ajaga probleeme ei teki ja oleme piisavalt koos,“ rõõmustab Vallmann. „Lähemal olevad rallid ja tegemised üritan ikka kaasas olla, kuid kahjuks kõikide rallide jaoks on keeruline aega leida. Olen juba noorest saadik rallifänn olnud, seega lähen alati hea meelega kaasa elama. Kui ise kohal olla ei saa, elan Danile interneti teel alati kaasa.“

Foto: Erakogu

Vallmann kummutab jutud just kui oleks rallisõitja tüdruksõber olla glamuurne.

„Kes kasvõi ühel rallil oma elus käinud, teab, et midagi glamuurset seal ei ole. Pigem saab rõõmu tunda tolmust, lumest, vihmast ja pikkadest päevadest,“ muigab ta.

Tänavu liitub Sordo MM-karusselliga märtsi alguses hooaja kolmandal etapil Mehhikos. Hispaanlane on oma pika karjääri jooksul osalenud 159 WRC-rallil ning jõudnud poodiumile 44 korral, võite on tal ette näidata üks – 2013. aastal oli ta parim Saksamaal. MM-sarja üldarvestuses on ta kahel korral lõpetanud pronksiga, seda aastatel 2008 ja 2009.

Mehe sportliku tasemega on rallihuvilised kursis. Milline on ta inimesena?

„Danit iseloomustaksin ma heasüdamliku, hooliva, ülimalt mõistliku ja rahuliku inimesena,“ sõnab Vallmann lõpetuseks.

Jaana ja Dani. Foto: Erakogu