Mihkel Kirves (palliga)Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
18. jaanuar 2019, 21:47

Kirves säras kaksikduubliga, kuid Pärnu sai valusa kaotuse

Eesti-Läti korvpalliliigas teenis Pärnu Sadam napi 79:86 kaotuse tabelis neljandat kohta hoidvalt Ogrelt. Pärnakad jätkavad tabeli kümnendal real.

Kodumeeskonna jaoks sujus mängu algus paremini ja avaveerandi keskpaigas juhiti 15:8. Ogre vastas seejärel 8:2 spurdiga, aga pärnakad said eduseisu Rannar Raabi ja Ionnis Toziose abiga tagasi. Kaks minutit hiljem olid külalised juba ette pääsenud ning Janis Poznaksi pealtpaneku järgselt paisus vahe 2.56 enne poolaega 12 punktile. Demetre Rivers realiseeris Pärnu poolelt 3+1 rünnaku ja Mihkel Kirvese lähiviskest vähendati kaotusseis kolmele punktile, vahendab Eesti korvpalliliit pressiteates.

Kolmanda veerandaja esimeses pooles suutis Ogre liidrirollist kinni hoida, aga 4.12 möödudes viis Tozios omad 51:50 ette ning Pärnu kolmepunktilisest eduseisust algas viimane neljandik. Seal haarasid omakorda initsiatiivi lätlased ja kahe minutiga olid võõrustajad 67:68 tagaajaja rolli jäänud. Lisaks tegi 47 sekundi jooksul Pärnu üks liidritest Rivers kaks ebasportlikku viga ja nii ei saanud ameeriklane enam mängu jätkata.

1.25 enne lõpuvilet juhtis Ogre seitsme punktiga, aga põnevust veel jagus. Saimon Sutt vähendas vabavisetest kaotusseisu viiele silmale ja loetud hetked hiljem lisas ta veelgi kaks punkti. Vabaviskejoonele saadeti seejärel Poznaks ning tema ei eksinud samuti. Pärnu sai 19 sekundit enne lõppu palli mängu panna ning Sutt jõudis ka kaugviske teele saada. See ei tabanud, kuid ründelauast saadi pall tagasi, ent otsustaval hetkel mänguvahend siiski kaotati ja kohtumise lõppskoori vormistas vastaste ridadesse kuuluv Edgars Lasenbergs.

Rihards Zebergs tõi Oge parimana 19 punkti. Janis Poznaks lisas 15 ning Kristaps Dargais 14 punkti ja 9 lauapalli. Viktors Iljins tegi kaksikduubli 13 punkti ja 10 lauapalliga.

Pärnu eest viskas Mihkel Kirves 23 punkti ja kogus 11 lauapalli. Demetre Riversi nimele jäi 22 silma ning 17 punkti lisas Saimon Sutt.

Eesti-Läti korvpalliliiga jätkub laupäeval, 19. jaanuaril kolme mänguga. BK Ventspils võõrustab TalTechi ning Betsafe Jurmala läheb vastamisi BC Valga-Valka/Maks&Moorits meeskonnaga. Ainsas Eesti pinnal toimuvas mängus kohtuvad Tallinna Kalev/TLÜ ja Läti Ülikool.