Len Väljas.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
19. jaanuar 2019, 13:00

Eesti juurtega Len Väljas: ütlesin Kanada tiimikaaslasele, et Tehvandi tõus on lihtsalt väike küngas. Küll ta homme näeb, et see oli nali (3)

Eesti päritolu Kanada murdmaasuusataja Len Väljas elas suvel üle karjääri suurima tagasilöögi. 30aastane sportlane murdis selja ja seetõttu on tänavune hooaeg alanud tagasihoidlikult. Midagi hiilgavat ei toonud ka Otepää MK-etapi klassikasprindi kvalifikatsioon, kus ta piirdus 43. kohaga.

"Alustasin kiiresti, aga sprinditrassi raskeim tõus oli minu jaoks pisut liiga järsk. Rada ise on väga äge ja on tore, kui Eestis on palju lund. Varasematel kordadel on sellega probleeme olnud. Siis pole sama tunne," rääkis Väljas Eesti ajakirjanikele.

Homme teeb Väljas kaasa ka 15 km klassikasõidus ja ootab suure huviga Tehvandi tõusu. Seal elavad talle kaasa umbkaudu 15 sugulast.

"Ütlesin ühele tiimikaaslasele, kes sõidab esimest korda Eestis, et Tehvandi tõus pole midagi erilist, lihtsalt väike küngas. Eestis pole ju mägesid. Küll ta homme näeb, millega tegelikult tegu on. MK-sarjas kuulub see kindlasti raskeimate tõusude hulka," naeris ta.

"Vorm läheb paremaks. Ma ei saanud korralikku ettevalmistust teha, rullsuuskadele ei pääsenudki. Seefeldi MMil tahan olla paremas hoos. Paarissprindis sõidan koos Alex Harvey'ga. Te olete näinud, et ta on eriline suusataja. Minul on tarvis veel palju tööd teha. Kõige tähtsam, et selg on nüüd korras," sõnas seitsmel korral MK-sarjas poodiumile pääsenud Väljas.