Marko Kilp Otepääl.Foto: Aldo Luud
Talisport
19. jaanuar 2019, 15:11

22. koha saanud Marko Kilp: võrreldes eelmise nädalaga oli parandus kõva

Murdmaasuusataja Marko Kilp sai Otepää MK-etapil oma veerandfinaalis viienda koha, kokkuvõttes kuulus talle 22. koht. Kvalifikatsioonis näitas Kilp 16. aega.

"Sain viimasel tõusul aru, et külmetus on mingid jõuvarud ära võtnud. Kvalifikatsiooni ja veerandfinaali vahel oli päris palju aega taastumiseks, aga eks külmetus mõjutas. Aga kui vaatan nädalatagust aega, siis ma ei teagi, mitmes ma Dresdenis olin. Upgrade (parandus) on ikka kõva," rääkis Kilp pärast veerandfinaali. Märkuseks, Dresdenis piirdus Kilp 54. kohaga.

"Kodupubliku toetus aitas, emotsioon oli hea. Tervis on natuke parem. Paneme need asjad kokku ja nii see parandus tuli," lisas ta.

Seefeldi MMi poole vaadates leidis Kilp, et ta on õigel teel. "Tuleb võtta aega ja haigus täielikult välja ravi. Selga ei tohi ka ära tõmmata muidugi."

MMiks sõidab Kilp vormi lihvima Itaaliasse Toblachisse. Mõtteis oli plaan ka Otepääl harjutada, aga pisut paranenud tervis lubab ikkagi keskmäestikusse minna.

Kilbi arvates võis varatalvine üleväsimus põhjustada Tour de Ski ajal tekkinud seljaprobleemi ja hiljutise külmetuse. "Organism oli nõrk, väga palju pole saanud treenida. Eks seda oli Otepääl näha ka. Midagi võttis see ära, aga usun, et olen sellest kokkuvõttes võitu saanud."