Karel Tammjärv.Foto: Aldo Luud
Talisport
19. jaanuar 2019, 15:26

Elu parima sprindivõistluse teinud Karel Tammjärv: ootasin elevusega starti ja tuli hästi välja

Karel Tammjärv lõpetas Otepää MK-etapi klassikasprindis oma veerandfinaali neljandana ja sai kokkuvõttes 16. koha, mis on sprindis tema elu parim tulemus.

Ta tunnistas, et sees on rahulolu. "Ootasin elevusega starti ja tuli hästi välja."

Veerandfinaalist: "Algus läks nii nagu tahtsin. Tahtsin saada tõusu peal seda jälge, mille ka võtsin [Gleb] Retivõhhi ees. Esimese tõusu lõpuni oligi seis väga hea.

Teisel tõusul jõudis väsimus kohale, tuli väike vahe sisse. Käärjooksutõusu peal ei tundnud end kõige mugavamalt. Käärjooksuosa oli võrreldes eelsõiduga oluliselt kuivem, suusad kippusid rohkem libisema.

Mulle üldiselt ei sobi see käärjooks, seal tekkis vahe sisse ja siis polnud enam muud teha, kui täiega laskumisse töötada ja loota natuke ka teiste ebaõnnele."

Kusjuures nii läkski, venelane Retivõhh kukkus vahetult enne lõpujoont ning lubas Tammjärve neljandaks. "Kingitigi mulle see üks koht täiesti üllatuslikult. Alati tuleb täiega lõpuni panna. Isegi siis, kui tundub, et lootust enam pole."

See oli üldse teine kord, kui Tammjärv MK-tasemel sprindis eelsõidust edasi pääses, seega pole tal ka üleliia mees mehe vastu võitlemise kogemust. "Tundsin end täiesti okeilt," lausus ta.

"Mulle öeldi ka enne starti, et pead oma kohtade eest võitlema, keegi midagi ei anna. Olen piisavalt suur, et keegi ei suuda mind lihtsalt rajalt ära lükata. Mees mehe vastu sõitmises on see, et ei saa kindel olla, et saad jälje, mida tahad. Kui pole just kõigist üle. Sellega tuleb arvestada ja sõidutehnikat korrigeerida, et suusad alati peaks."

Enda nahhaalsustasemest: "Täna polnud seda väga vaja rakendada, aga arvan, et saan hakkama kui on vaja."

30 seas oli ka teine eestlane, Marko Kilp, kes valis endale Tammjärvest erineva veerandfinaali. "Leppisime kokku, et seda ei korralda," selgitas Tammjärv. "Tavaliselt kui eestlased ühte sõitu satuvad, siis midagi juhtub. Või kui ei juhtu, siis ikkagi saab tõlgendada, et eestlased tegid teineteisele ära. Seda polnud vaja."

Homme stardib Tammjärv 15 km klassikadistantsil ja loodab sealgi punktikohale jõuda.