Mick Schumacher (vasakul) ja Sebastian Vettel. Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
20. jaanuar 2019, 10:15

Ferrari värbas noore Schumacheri! Kas peale jäi nimi või talent? (1)

Kuulujutud osutusid tõeks: 19aastane Mick Schumacher käib oma kuulsa isa Michaeli jälgedes ja liitus Ferrari meeskonna noorteakadeemiaga.

Ferrari uue juhi Mattia Binotto sõnul mängis lepingu puhul rolli tõik, et ta tunneb Schumacherit juba sünnist saati. Nimelt töötas Binotto Ferraris ka siis, kui isa Michael aastatel 2000-2004 viis järjestikust MM-tiitlit võitis.

"Tunnen teda sünnist saati ja pole kahtlustki, et Micki Ferrarisse saabumisel on emotsionaalselt eriline tähendus," ütles Binotto. "Kuid me valisime ta välja talendi ja professionaalsete oskuste tõttu, mis on vaatamata noorele eale väga silmapaistvad."

Mick Schumacher. Foto: Reuters/Scanpix

Mick Schumacher jätkas: "See on rohkem kui selge, et Ferraril on minu ja mu pere südames eriline koht. Olen selle võimaluse üle õnnelik."

Tulevikutähe vormlikarjäär algas 2015. aastal, kui ta tegi kaasa vormel 4 sarjas ja sai hooaja kokkuvõttes kümnenda koha. Järgmisel aastal õnnestus juba hõbedale tõusta ning eest ootas vormel 3. Seal läks sisseelamiseks veidi aega, kuid mullu krooniti Schumacher vormel 3 maailmameistriks.

Enne 2014. aastat kasutas Mick kardivõistlustel ema neiupõlvenime Betsch, sest lootis seeläbi liigsest tähelepanust hoiduda.