Uuriv ajakirjanik Anas Aremeyaw Anas palvetab tapetud kolleegi Ahmed Hussein-Suale eest. Oma näo näitamine Ghana on ajakirjanike jaoks ohtlik.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
20. jaanuar 2019, 10:50

Jõhker mõrv ajas suured jalgpallibossid endast välja (2)

Maailma jalgpalli katuseorganisatsioon FIFA andis teada, et nad on äärmiselt šokeeritud Ghanas toimunud mõrva tõttu. Nimelt tapeti Aafrika riigis jalgpallikorruptsiooni uurinud ajakirjanik Ahmed Hussein-Suale.

Hussein-Suale tegeles pikka aega endise Ghana jalgpalliliidu juhi ja FIFA nõukogu liikme Kwesi Nyantakyi tausta uurimisega. 17. jaanuaril tulistati ajakirjanikku kahel korral rinda ja korra kaelapiirkonda. Seni pole mitte kedagi vahistatud.

Hussein-Suale andis mõne aja eest politseile teada, et kardab oma ohutuse pärast. Ka kohalikus telekanalis näidati tema fotot ja väideti, et tegu on ohtliku inimesega. "Kui näete teda, siis andke peksa," öeldi televisioonis.

"FIFA tunneb end Ghana ajakirjaniku tapmise taustal häirituna ja kurvana. FIFA kinnitab, et toetab igati uurivate ajakirjanike tööd, mis tihtilugu aitab kaasa juhtimisstandardite muutumisele mitte ainult jalgpallis, vaid ja mujal," seisis ülemaailmse organisatsiooni ametlikus teates.

Just sel tänaval tapeti Ahmed Hussein-Suale. Foto: Reuters/Scanpix