ANTI SAAREPUU.Foto: Aldo Luud
Talisport
20. jaanuar 2019, 15:55

Anti Saarepuu Otepääl 18. koha saanud Tammjärvest: see võikski olla tema tase (5)

Eesti murdmaasuusatippude treener Anti Saarepuu oli Karel Tammjärve 18. kohaga Otepää MK-etapi 15 km klassikasõidus väga rahul.

"Avasin, et koht 20 ja 30 vahel oleks hea, aga 18. koht on super. Karel tegi väga hea teise poole. Vaatasin poolel maal, et täna pole kõige parem päev, aga Kareli trump on sõidu teine pool ja ta pani selle maksma. Viimasel viiel kilomeetril tegi ta mitmelegi nimekale sportlasele ära," rääkis Saarepuu pärast võistlust.

"Eilne 16. koht sprindis oli suur üllatus. Aga 15 km klassikas ongi tänane koht selline, mis võiks korraliku sõidu korral olla tema tase. Jah, mõned mehed võisid puudu olla, aga punktikohalt poleks ta kindlasti välja langenud. Iivo Niskanen ja Aleksander Bolšunov olid omast klassist, aga kolmandale-neljandale mehele polnud kaotus väga suur," lisas ta.

Tammjärv on eestlastest ka ainus, kes sõidab järgmisel nädalal peetavale Ulricehamni MK-etapile, kus sõidetakse 15 km vabatehnikas.

Sel hooajal tervisega kimpus olnud Raido Ränkel sai 40. koha (+3.44,9). Loogiline tulemus? "Jah, nägin hommikul nii Raidot kui ka Markot (sprinter Marko Kilpi - A.K.). Mõlemad krõbisevad päris korralikult. Kerge haigusevimm on sees;" lausus Saarepuu.

Kilp oli juhendajale tunnistanud, et tegi eilsete sprindisõitudega endale liiga, aga starti minemist ei kahetse. Paar vaba päeva ja kerge puhkus peaksid aitama asjad joonde seada.