Raido Ränkel.Foto: Aldo Luud
Talisport
20. jaanuar 2019, 16:13

Raido Ränkel: lihas toimib, aga mootor ei taha vedada

Hiljuti tõbine olnud suusataja Raido Ränkel lõpetas koduse MK-etapi 15 km klassikadistantsi 40. kohaga (+3.44,9). 

"Midagi roosilist veel pole, aga jõudsin natukene paremini sõita kui eile," lausus ta pärast sõitu. "Eile oli kuidagi väga tühi tunne. Lihas toimis täna paremini, aga suusad päästsid terve päeva ära. Hooldemehed tegid supertööd, nii libisemine kui ka pidamine oli imeline. Nii head suuska pole ammu olnud."

Enda seisundist: "Nädalaga imet ei tee pärast haigust, hommikuti siiani turtsun röga välja. Päeva peale läheb tunne päris heaks, aga nüüd võtan mõne päeva taastumiseks. Ei käi trenniski, on vaja pisike vimm välja saada. Loodan, et MMiks on juba teine mees platsil. See aasta on väga vaevaliselt tulnud, ei tea milles probleem, aga usun, et läheb paremaks."

Ta lisas: "Kuni Oloseni (novembris) läks kõik väga hästi plaanipäraselt. Seal oli täitsa okei võistelda Bolšunovi ja kõigi vastu. Pärast seda on läinud allamäge, mõned tõusud on olnud, aga õiget rütmi pole leidnud. Just mootori poolelt, lihas toimib, aga mootor ei taha vedada. Tuleb seda kuidagi forsseerida, aga ei tea, kuidas."

Ränkel polegi sel talvel keskmäestikulaagris käinud, sest on samal ajal olnud hõivatud õpingutega. "Ei ole kool saatanast, koolis läheb hästi," lausus ta lõbusalt. "Hinded on A-d, olen kooliga väga rahul. Lihtsalt ei näinud mõtet üheksas päevaks minna, see poleks mulle midagi andnud. Kaks nädalat tuleb seal minimaalselt olla.

Järgmise nädala lõpus lähmegi vist Kareliga Seefeldi keskmäestikku ära. Tuleb vist Eesti meistrivõistlused ohverdada, millest on kahju, aga MM on tähtsam."

Ulricehamni MK-etapil Ränkel ei võistle.