Karl Robert SaluriFoto: Viljar Voog
Kergejõustik
20. jaanuar 2019, 18:08

Õe pulm mõjus Salurile hästi – kuulitõukes sündis isiklik rekord

Seitsmevõistluses sise-EMi piletit jahtiva Karl Robert Saluri nädalalõpp oli enneolematult värvikas: reedel tegi ta treeningul natuke seljale haiget, laupäeval nautis Kurtnas õe pulmapidu ja pühapäeval püstitas Tallinnas kuulitõukes isikliku rekordi 14.60.

USAs tudeeriv ja harjutav Saluri ühendas kodumaal meeldiva ja kasuliku. Õe pulmas käitus ta profisportlase kombel. "Vahepeal pidin vanaema autoga Kuimetsa viima," meenutab ta eilseid sündmusi. Ja lisab muheldes: "Aga hiljem tõstsin korra ka pitsi – võtsin kui valuvaigistit."

Täna pärastlõunal saabus Saluri Lasnamäe spordihalli Eesti klubide karikavõistlustele ning püstitas kuulitõukes isikliku tippmargi 14.60. Seljavaevus märkimisväärselt tunda ei andnud, ent tõkkesprindist otsustas ta targu loobuda.

"Olen jõusaalis tugevamaks muutunud ja kehakaalu on juurde tulnud," toob Saluri välja kaks edasimineku põhjust. "Kolme kuuga lisandus viis kilo, kuid nüüd olen kaks kilo alla võtnud."

Sügisene ettevalmistus sujus Saluril lausa hiilgavalt. "Varem ei ole novembris ega detsembris nii hästi harjutada saanudki," avaldab ta. "Tippvormi tahan jõuda sise-EMiks."

Märtsis alguses Glasgow’s peetava tiitlivõistluse pileti loodab Saluri lunastada 2. ja 3. veebruaril Eesti meistrivõistlustel. "Usun, et 5900 punktiga pääseb EMile küll, siiani on alati pääsenud," lausub ta.

Homme lendab Saluri uuesti USAsse. „Ma ei saa kolm nädalat järjest Eestis olla, pean oma stipendiumi välja teenima,“ selgitab ta. „Töötan 15 tundi nädalas ülikooli huvides. Jälgin, et teistel sportlastel oleks hinded korras.“

Seitsmevõistluse eel naaseb Saluri Eestisse 29. jaanuaril ehk teisipäeva õhtul. Seejärel saab kolm päeva vormi timmida. Ta usub, et jõuproov kujuneb kõrgetasemeliseks.

"Janek on väga heas vormis," kiidab Saluri tunamulluse väli-MMi neljandat meest Õiglast, kes püstitas täna kaks isiklikku rekordit, joostes 60 m tõkkeid ajaga 8,15 ja ületades teivashüppes 5.15. "Olen kuulnud, et tugevatest välismaalastest tulevad Tallinna ukrainlane Aleksei Kasjanov ning sakslased Tim Nowak ja Manuel Eitel."