Judd Trump (paremal) ja Ronnie O'Sullivan eilses finaalis. Foto: PA Images/Scanpix
Spordivaria
21. jaanuar 2019, 16:15

Kas Trump sooritas viimaks tõelise läbimurde? O'Sullivan langes suures finaalis ülikindlalt (5)

„Ootasin seda pikalt. Juba seitse või kaheksa aastat oli möödas minu viimasest suuremast võidust,“ ütles Judd Trump pärast snuukeri Mastersi finaali, kus ta alistas ülikindlalt 10:4 Ronnie O’Sullivani.

Trumpi etteaste oli tõesti võimas, sest sisuliselt oli kõik selge juba eduseisul 7:1. 29aastast inglast peeti aastate eest just O’Sullivani mantlipärijaks, kuid pärast nooruspõlve edukat perioodi oli tal aastate jooksul tõsiseid raskusi suurturniiridel säramiseks. Masters on aga tähtsuselt teine võistlus MMi järel ning ilmselt võtab Trump kaasa suure hulga enesekindlust.

Judd Trumpist sai 23. mängija, kes suutis ihaldusvärse Paul Hunteri nime kandva trofee koju viia. Võiduga kaasnes ka 200 000 naela suurune tšekk. „See oli unistuste täitumine,“ ütles ta emotsionaalselt. „Eks see ole alati üllatav olukord, kui suudad Ronnie vastu juhtima minna. Ta paistis heas vormis olevat ja pidin ise oma parimat mängu näitama.“

Trumpi viimane suurem võit pärineb 2011. aastast, kui ta krooniti parimaks Suurbritannia meistrivõistlustel. Mitmed Inglismaa snuukerieksperdid on Mastersi ajal ja järel avaldanud arvamust, et just praegu võime olla tunnistajaks Trumpi tõelisele läbimurdele, sest lapstähest on viimaks saanud küps mängija.

Ka Ronnie O’Sullivan ei otsinud kaotusele muid vabandusi, vaid tunnistas, et vastane oligi selgelt parem. „Tahan Juddi õnnitleda – ta mängis fantastiliselt. 1:7 kaotusseisust välja tulla olekski juba suhteliselt võimatu. Proovisin, aga polnud piisavalt hea.“

Tegelikult püsib ka vanameister O’Sullivan imelises vormis, jätkates Mastersil rekordite püstitamisest: tänavu oli ta juba 13. korda finaalis, 43aastasel legendil on kirjas ka rekordilised seitse võitu.

„Kokkuvõttes on mul okei aasta olnud, aga pärast kaotust olen ikka veidi pettunud. Judd oli võitu väärt ja mul oli hea meel jälle siin mängida,“ sõnas O’Sullivan.

BBC vahendusel andis Trumpi etteastele eksperthinnangu ka kolmekordne tšempion Steve Davies: „Ta mängib modernset ja kompromissideta snuukerit. Ta ei hoia laua taga oma kohustustest kõrvale. Ta oskab mängida kaitsvalt, kuid kõige õnnelikum on rünnates, nagu ka Ronnie.“

Enim võite Mastersil:

  • Ronnie O’Sullivan 7
  • Stephen Hendry 6
  • Mark Selby 3
  • Cliff Thorburn 3
  • Steve Davis 3
  • Paul Hunter 3
  • John Higgins 2
  • Alex Higgins 2
  • Mark Williams 2

Ülejäänud 14 mehel on kirjas üks võit

Judd Trump elu esimese Mastersi trofeega. Foto: PA Images/Scanpix