Kelly Sildaru on neljakordne X-mängude medalivõitja. Foto: AP/Scanpix
Spordivaria
21. jaanuar 2019, 18:15

HIINAT VALLUTAMA! X-mängude virvarr muutub segasemaks (1)

Maailma suurim ekstreemspordisündmus X-mängud püüab veelgi kasvada. Tänavu on kavas nii suvine kui talvine võistlus Hiinas!

See ei tähenda, et tavapärased võistlused ära jääks: kõigepealt toimuvad talvised X-mängud Aspenis, Euroopas võetakse lumel mõõtu Oslo X-mängudel, suvine põhivõistlus toimub endiselt Minneapolises.

Tekib küsimus, kuhu mahuvad Hiina X-mängud? Suvealadel võisteldakse maikuus Shanghais, talvisemad tegevused on plaanis novembri lõpus või detsembri alguses. Veel pole kindel, milline suusakuurort Kelly Sildaru ja tema konkurente võõrustab.

Mullu olid kavas ka Sydney’s toimunud suvealade X-mängud, kuid veel pole päris kindel, kas ka tänavu Austraaliasse naastakse.

Hiinas on tegelikult võistlus toimunud ka aastatel 2007-2015, kui võõrustajaks oli samuti Shanghai. Pärast väikest pausi sõlmiti suurriigiga uus pikaajaline leping.

Omamoodi huvitav on jälgida, kuidas planeerivad X-mängude korraldajad Hiina-sisest turundust. Üldiselt toetutakse väga palju läänemaailmas levinud sotsiaalmeedia platvormidele, kuid Hiinas pole võimalik kasutada ei Instagrami, Facebooki, Snapchati, Twitterit, Youtube’i ega Google’it.

Õhku jääb ka küsimus, kas väga paljude X-mängude toimumine devalveerib pikemas perspektiivis ka välja jagatavate medalite väärtust.