Malcolm Wilsoni (keskel) mullune tiitlipidu tänavu suure tõenäosusega ei kordu. Paremal Sebastien Ogier, vasakul tema kaardilugeja Julien Ingrassia.Foto: AFP/Scanpix
WRC
21. jaanuar 2019, 21:30

M-Spordi eesmärk: aastaga peab teenima nii palju raha, et saaks taas Ott Tänaku palgata (5)

M-Spordi rallimeeskonna juht Malcolm Wilson tunnistas, et nende jaoks algas vaheaasta, mille käigus loodetakse oma finantsvõimekust parandada, et seejärel tippu naasta.

Kahel eelneval hooajal tuli Sebastien Ogier M-Spordi roolis maailmameistriks, kuid nüüd liitus prantslane kodumaise Citroeniga. M-Sport kulutas Ogier' palkamisele hulga raha ja praegu on neil tippsõitjate värbamisel raske teistega konkureerida. Tänavu sõidavad M-Spordiga täishooaja kaasa Elfyn Evans ja Teemu Suninen.

"Pole saladus, et pean oma ärile taas jalad alla saama, et luua tulevikuks korralik rahastus. Ebaaus oleks öelda, et Ogeir pumpas M-Spordi rahast tühjaks, kuid kaasa see ka ei aidanud," tunnistas Wilson Autospordile antud intervjuus.

Wilsoni sõnul ei saanud saatuslikuks Ogier' palkamine, vaid kehv autode müük. Nimelt ehitab M-Sport ralliautosid, mida tavaliselt on suudetud aasta jooksul maha müüa 8-14 tükki. Viimase kahe aasta jooksul on rahaks tehtud vaid kaks WRC autot.

Kui järgmisel hooajal istuvad M-Spordi Fordide roolis Suninen ja Evans, siis 2020. aastaks loodab Wilson arenguhüppe teha. "Muidugi loodame, et Elfyn ja Teemu on oma ülesannete kõrgusel, aga kui pole, siis tahan omada rahastust, et palgata Ott Tänak või mõni teine saranene piloot. Tahan tagasi jõuda olukorda, kus võitleme tiitlite nimel."

Tänak tegi M-Spordiga koostööd aastatel 2011-2017, kuid liitus seejärel Toyotaga.