Sebastian Vettel (paremal) koos Mick Schumacheriga.Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
22. jaanuar 2019, 08:00

Vana tandem jälle koos – Vettel ja Schumacher! „Michael oleks uhke.“

Nädalavahetusel toimunud võistlusel Race of Champions (tšempionide võidusõit – eesti keeles) moodustasid Saksamaa meeskonna Sebastian Vettel ja Mick Schumacher. Neljakordsel vormel 1 maailmameistril Vettelil jagus 19aastase kolleegi suunas vaid kiidusõnu.

Seitsmekordse ilmameistri Michael Schumacheri poeg krooniti mullu vormel 3 sarja tšempioniks ja äsja sõlmis ta lepingu Ferrari vormelitiimi akadeemiaga. Seega käib noormees juba vaikselt isa jälgedes. Nimelt võitis Michael just Ferrari roolis aastatel 2000-2004 viis korda järjest ihaldatud tiitli.

Vettel meenutas aga aastaid 2007-2012, kui ta osales Race of Championsil just paarimees Michael Schumacheriga. 2013. aasta lõpus juhtus legendiga aga traagiline suusaõnnetus ja pärast seda pole sakslast enam avalikkuse ees nähtud.

Vähemalt perenimedena sai duo nüüd taas kokku. „Mäletan esimest korda, kui siin võistlesin. Vaatasin Michaelile alt üles. Nüüd olen ise veidi vanemaks saanud ja olen paaris Mickiga,“ arutles Vettel. „Muidugi oleks kõik veel erilisem, kui ka Michael saaks siin Mickile kaasa elada. Igatseme teda väga, kuid olen kindel, et ta on oma poja üle uhke.“

Michael Schumacher (paremal) ja Sebastian Vettel 2012. aasta Race of Championsil. Foto: AFP/Scanpix