Need eksponaadid pannakse näitusel välja.Foto: Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum
Korvpall
22. jaanuar 2019, 10:43

Spordimuuseumis näeb peagi näitust „Žalgirise varakamber“

Alates 8. veebruarist saavad spordisõbrad nautida Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi uut näitust „Žalgirise varakamber“.

Baltimaade spordi üht tuntumat maamärki, legendaarset Kaunase Žalgirise korvpalliklubi tutvustaval ainulaadsel näitusel on välja pandud väärtuslikum osa Žalgirise meeskonna poolt läbi aegade võidetud trofeedest, valik mängusärkidest ja muudest märgilistest esemetest.

„Mul on väga hea meel, et Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum tõestab ennast väärika partnerina suurtele rahvusvahelistele spordiorganisatsioonidele. Kui eelmisel suvel tegime suurepärase koostööprojekti ajaloo edukaima jalgpalliklubiga Real Madrid, siis sel korral on au tuua Tartusse eestlaste ühe lemmikklubi Kaunase Žalgirise eksklusiivne väljapanek,“ rääkis muuseumi juht Siim Randoja.

Kaunase Žalgirise klubi, Leedu spordimuuseumi, erakollektsionääride ning Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi koostöös valmiva näituse sisu on kokku pandud just Eesti publiku huvist lähtuvalt, andes Žalgirise ajaloo kõrval ka ülevaate klubi seostest Eestiga.

Muuhulgas jõuavad huviliste ette nii 1999. aasta korvpalli Euroliiga võidukarikas, 1998. aasta Saporta karikas, 1986. aasta kontinentidevahelise klubide karikaturniiri võiduauhind (William Jones Cup) kui ka legendaarsete mängumeeste Arvydas Sabonise, Sergejus Jovaiša ja Modestas Paulauskase mängusärgid.

Žalgiris on Baltimaade edukaim korvpalliklubi, mille ajalugu ilmestavad muuhulgas Euroliiga, Intercontinetal Cupi ja Saporta karikasarja võidud, 5 NSV Liidu meistritiitlit, 5 võitu Balti liigas ning 31 Leedu meistritiitlit.

Näitus jääb Tartus avatuks maikuuni.