Ashleigh Barty (vasakul) õnnitleb Petra Kvitovat.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
22. jaanuar 2019, 13:28

Petra Kvitova lõpetas korraldajate lootuse Ashleigh Barty teekonna

Austraalia tennisepublik peab kohalikul suurturniiril mõne oma sportlase üksikmängutriumfi veel aasta võrra kauem ootama. See selgus pärast Ashleigh Bartu 1:6, 4:6 kaotust Petra Kvitovale.

Kvitova jõudis esimest korda pärast 2016. aastal omas kodus üle elatud noarünnakut taas Suure slämmi turniiril nelja parema hulka. Tšehhitari väljakul intervjueerinud omaaegne äss Jim Courier kasutas sõna "väljakutse". Kvitova hääl murdus.

Ta märkis, et polnud pärast noarünnakut - milles sai tugevalt kannatada tema löögikäsi - kindel, kas suudab naasta endisele tasemele. "Ma ei kujutanud siis ette, et tulen siia väljakule tagasi ja näitan oma parimat tennist. On tore, et suudan seda."

Suure slämmi turniiri finaalis mängis Kvitova viimati 2014 Wimbledonis, kus ta võitis ka esikoha. Nüüd seisab teel sinna poolfinaalis ees ameeriklanna Danielle Collins, kes oli 2:6, 7:5, 6:1 parem venelannast Anastassia Pavljutšenkovast.

Ühtlasi tõusis Kvitova jooksvas arvestuses rumeenlanna Simona Halepi asemel maailma esireketiks. Tõsi, turniiri lõpuks ehk esmaspäeval avaldatavas ametlikus edetabelis võivad esimesel real paikneda ka jaapanlanna Naomi Osaka, ukrainlanna Elina Svitolina ja teine tšehhitar Karolina Pliškova - kõik sõltub järgmiste päevade tulemustest.