Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
4. juuni 2000, 23:00

Jaanson MK avaetapil kolmas

Jüri Jaanson tuli sõudmise MK-sarja avaetapil Münchenis kolmandaks, lastes ettepoole t?ehh Vaclav Chalupa ja sakslase Marcel Hackeri.

Chalupa ja Hacker olid klass omaette, lõpetades 7.08,68 ja 7.09,00ga. Eksmaailmameister Jaanson liikus poolel distantsil liidrite taga, siis läksid Chalupa ja Hacker eest, Jaanson aga möödus egiptlasest Ibrahim Alist ja sai kolmanda koha ajaga 7.17,00. Jaanson edestas Alid enam kui nelja sekundiga.

"Alustasin 1500 m järel lõpuspurti, kuid jõuvarud said juba sadakond meetrit hiljem otsa," rääkis Jaanson. "Olen veel päris toores, kuid Sydneyd silmas pidades oleks tippvormist praegu vara rääkida. Chalupa kavaldas fini?is noore Hackeri, kes oli juba Duisburgis väga heas vormis, üle."

MKl on olümpiahooajal kavas üldse kolm etappi. "Praegu pole see küll veel päris kindel, kuid võib-olla võistlen kolme nädala pärast Viinis hoopis kahesel koos Endreksoniga, kuid kordan, et see kavatsus on esialgu vaid kaalumisel. Juulis on viimane etapp Luzernis, mille järel algabki otsene ettevalmistus olümpiamängudeks," teatas Jaanson lähituleviku plaanidest. "Sydneyks valmistumise paigad pole veel samuti päris kindlad. Meil on valida Rootsi, Hispaania või hoopis St. Moritza kõrglaagri vahel."

Paariskahesel said Leonid Gulov ja Andrei ?ilin Münchenis 11. ning Tõnu Endrekson ja Silver Sonntak 13. koha.