Serena Williamsi teekond Austraalias sai läbi.Foto: SIPA/Scanpix
Tennis
23. jaanuar 2019, 13:25

NULL TURNIIRIVÕITU: Serena Williams pole suutnud pärast lapse sünnitamist endist taset taastada (5)

Tennisekuninganna Serena Williams langes Austraalia lahtiste meistrivõistluste naiste üksikmängus veerandfinaalis. Pärast emaks saamist on ameeriklanna jõudnud kahel korral suure slämmi turniiridel finaali, aga sein mingil hetkel alati ette tulnud.

Seekord jäi ületamatuks tšehhitar Karolina Pliškova. Kolmandas setis tundus kõik juba Williamsi kätes olevat, sest eduseisus 5:1 oli tal matšpall. Esmalt astus Williams joonele ja teisele servile järgnenud pallivahetuses vigastas ta hüppeliigest.

Pärast seda ei võitnud Williams oma servidest enam ühtegi punkti. Maailma edetabelis kaheksandat kohta hoidva Pliškova pallingute järel suutis ta paremini liikuda ja seisul 5:4 oli ameeriklannal veel kolm matšpalli. Needki ei õnnestunud ja nii pidi ta vastu võtma 4:6, 6:4, 5:7 kaotuse.

Matši tipphetked (Williamsi vigastus alates 1.38):

Briti väljaande The Telegraphi hinnangul oli esimese matšpalli ajal tõenäosus 99,8 protsenti, et Williams võidab Pliškovat.

"Tulen tihti kaotusseisust välja, aga tavaliselt olen kas seti või murdega taga. Midagi sellist pole olnud. Arvan, et tegu oli mu elu parima tagasitulekuga," ütles Pliškova.

Williams väitis, et tema mäng ei lagunenud, vaid Pliškova hakkas järsku hiilgavalt lööma. "Hüppeliiges polnud põhjuseks, ma ei tundnud, et oleksin arsti abi vajanud. Ta mängis matšpallil imeliselt ja lõi joonte peale. Ta läks täiesti hulluks," kiitis ta tšehhitari.

Karolina Pliskova viibutab pärast Serena Williamsi alistamist rusikat. Foto: Reuters/Scanpix

"Ma ei teinud matšpallide ajal midagi valesti. Ei saa öelda, et munasin mängu ära. Pliškova mängis otsustavate punktide ajal elu parimat tennist," lisas Williams.

37aastase Williamsi viimane suure slämmi võit jääb kahe aasta taha, kui ta triumfeeris Austraalia lahtistel. 2017. aastal septembris sündis tütar Alexis Olympia, tipptennisesse naases Williams 2018. aasta veebruaris.

Kui osad karjääri loojangul olevad naised suudavad pärast lapse sündi endise taseme taastada või isegi seda ületada (parim näide on Norra murdmaasuusataja Marit Björgen), siis Williamsi kohta seda veel öelda ei saa.

Serena Williamsi abikaasa Alexis Ohanian koos nende tütre Alexis Olympiaga. Foto: AP/Scanpix

Maailma edetabeli 16. koht näitab juba üsna palju ära. Lisaks suure slämmi turniiridele pole Williams suutnud võita ka ühtegi WTA-turniiri, matšides maailma esikümnes asuvate mängijatega on ta peale suutnud jääda kahel korral.

23 korral suure slämmi turniiri võitnud Williams tunnistas, et suurte triumfide põud valmistab talle pettumust. "Olen tahtnud pärast sporti naasmist juba esimesest päevast võitma hakata. Ma ootan endalt võitmist. Seda pole juhtunud. Jah, olen mänginud ainult 10 kuud, aga olen ikkagi pettunud," sõnas ta.

"Parem võtan asja niimoodi ja ei otsi vabandusi. Küll need võidud tulema hakkavad, varem või hiljem. Sain hea kogemuse - järgmisel korral, kui mul on matšpall, pean võitlema nagu hull," tuli ta tagasi tänase mängu juurde.

Pliškova läheb poolfinaalis vastamisi jaapanlanna Naomi Osakaga, kes oli 6:4, 6:1 üle ukrainlannast Elina Svitolinast. Teise finalisti selgitavad tšehhitar Petra Kvitova ja turniiri suurüllataja, ameeriklanna Danielle Rose Collins.

Meeste seas on samuti neli paremat selged. Serblane Novak Djokovic sai täna jaapanlase Kei Nishikori käest seisul 6:1, 4:1 loobumisvõidu, prantslane Lucas Pouille sai 7:6(4), 6:3, 6:7(2), 6:4 jagu Kanada esindajast Milos Raonicist. Teises poolfinaalis saavad kokku hispaanlane Rafael Nadal ja kreeklane Stefanos Tsitsipas.

Novak Djokovic. Foto: AFP/Scanpix