Konstantin Vassiljev kuulub koodnises endiselt põhimeeste sekka ja kannab vahel ka kaptenipaela. Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
23. jaanuar 2019, 16:00

Miks karistatakse Konstantin Vassiljevit? Agent: „Tahetakse näidata, et klubi on boss.“ (2)

Eesti üks paremaid jalgpallureid Konstantin Vassiljev mängib jätkuvalt Poola tugevuselt kuuendas liigas, kus esindab peamiselt noortest koosnevat Gliwice Piast duubelmeeskonda. Jalgpalluri agendi Andrei Stepanovi sõnul pole praegu näha, et olukord paraneks.

Tragikoomiline patiseis algas eelmisel suvel, kuid meenutame, et näiteks hooajal 2016-17 oli Vassiljev Poola kõrgliiga parim jalgpallur, lüües Bialystoki Jagiellonia eest 13 väravat ja andes 14 resultatiivset söötu.

Konstantin Vassiljev võitis Jagielloniaga Poolas hõbemedali ja lahkus seejärel Piasti. Foto: Martin Ahven

Seejärel sõlmis Vassiljev Piastiga kolmeaastase lepingu, kuid esimesel hooajal enda mängu loodetud tasemel käima ei saanud. Ometi poleks keegi osanud oodata, et endine Poola koondise peatreener Waldemar Fornalik teatab, et tal polegi enam Vassiljevit vaja. Järgnesid lepinguvaidlused, kus pooled omavahel kokkuleppele ei jõudnud. Piast maksab endiselt Vassiljevile lubatud palka, kuid esindustiimi juurde Eesti koondise poolkaitsjat ei võeta.

Sügisel avaldasid nii Vassiljev kui ka Stepanov lootust, et jaanuaris olukord laheneb. Nüüd hakkab üha enam selguma, et Piast ei kavatsegi alla anda. Nad maksavad pigem Vassiljevile palka, kui loovutavad jalgpalluri oma konkurentide ridadesse.

Andrei Stepanov (vasakul) külastas mullu ka Õhtulehe jalgpallipodcasti "Kolmas poolaeg". Foto: Tiina Kõrtsini

Stepanov kinnitas kolmapäeval, et mitu klubi on Piasti poole pöördunud sooviga Vassiljev näiteks laenule võtta, kuid Gliwice tiim ignoreerib neid.

„Mõned klubid on Kostja vastu huvi tundnud, kuid Piast lihtsalt ei reageeri ega vasta nendele pakkumistele. Tundub, et lihtsalt ei taheta anda võimalust klubi vahetamiseks. Ilmselt otsustati niimoodi Kostjat karistada,“ ütles ta nõutult.

„Tahetakse näidata, et klubi on boss. Meie jaoks on tegemist väga arusaamatu olukorraga. Samas on neil mängijaga kehtiv leping ja kui nad ei taha pakkumistele vastata, siis nad ei peagi seda tegema. Kuni nad Kostjale korralikult palka maksavad, ei saa me ka midagi nõuda.“

Kuula ka sügisest podcasti, kus Stepanov rääkis pikemalt Vassiljevi olukorrast ja agenditöö iseloomust:

Konstantin Vassiljev

34aastane poolkaitsja

  • 2002 Tallinna Jalgpallikool
  • 2003-2007 Levadia
  • 2008-2011 Lendava Nafta (Sloveenia)
  • 2011 Koperi Luka (Sloveenia)
  • 2011-2014 Permi Amkar (Venemaa)
  • 2014-2015 Gliwice Piast (Poola)
  • 2015-2017 Bialystoki Jagiellonia (Poola)
  • 2017-... Gliwice Piast (Poola)

Eesti koondises 101 mängu ja 23 väravat

Andres Oper ja Konstantin Vassiljev. Foto: Martin Ahven