Ragnar Klavan.Foto: Cagliari
Jalgpall
23. jaanuar 2019, 18:34

Ragnar Klavan käis operatsioonil (4)

Cagliari jalgpallimeeskond teatab, et nende eestlasest keskkaitsja Ragnar Klavan (33) käis täna hommikul Portugalis Porto linnas Santa Maria haiglas vasaku kannakõõluse operatsioonil.

Lõikus oli klubi kodulehe teatel edukas ning Klavan alustab nüüd taastusraviprotsessi. Millal eestlast taas platsil näha saab, ei ole praegu teada, kuid jalgpallikoondise arsti Kaspar Rõivassepa sõnul kulub selleks ilmselt vähemalt kaks kuud.

"Sõltub, mis tal tehti," lausus Rõivassepp Õhtulehele ja toonitas, et ta pole ise Klavaniga lõikusest rääkinud ega ole seepärast asjaga täpselt kursis. "Kui talle tehti tavapärane kõõlusepuhastus, see tähendab eemaldati kroonilisest põletikust tekkinud liited ja armkude, siis on võimalik korraliku füsioteraapiaga kahe kuuga platsile tagasi saada. Halvemal juhul kulub kolm-neli kuud."

Vasaku jala kannakõõlus hakkas Klavanile muret tegema juba Liverpoolis, kuid lõi tõsisemalt välja augusti alguses. Samal põhjusel jättis ta sügisel vahele kõik koondisemängud peale võõrsilmatši Soomega.

Itaalia liigaski on ta saanud mängida vaid periooditi, viimati käis Klavan platsil detsembri lõpus. Kokku on ta Cagliarit saanud aidata 20 liigamängust kümnes.

Rõivassepp suhtles Klavaniga viimati kümmekond päeva tagasi, kui koondis oli Dohas. Toona konstateeris Klavan arstile fakti, et seis pole paremaks läinud. Ühise arutelu käigus jõuti arvamuseni, et oleks tarvis operatsiooni, kuid lõplik sõna jäi mõistagi Cagliarile.

"Ta oli kaks nädalat ilma igasuguse koormuseta, sai ravi, kuid see ei andnud efekti," sõnas Rõivassepp. "Järgmine paus pidanuks olema paar kuud. Mõistlikum oli teha operatsioon."

Tänase lõikuse teostas hollandlane Cornelis Nicolaas van Dijk, kelle noa all on teiste seas käinud ka Cristiano Ronaldo, Robin van Persie ja Keylor Navas.

Ühtlasi tähendab uudis seda, et väga suure tõenäosusega peab Eesti koondis märtsis läbi ajama ilma kaptenita.

Standings provided by Sofascore LiveScore