Pilt Cardiff City staadioni kõrvalt.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
24. jaanuar 2019, 18:52

Kadunud lennuki, jalgpalluri ja piloodi otsingud lõpetati

Päästjad lõpetasid esmaspäeval La Manche'i väinas kadunuks jäänud lennuki ja selles viibinud kahe inimese, kelle seas oli ka argentiinlasest jalgpalluri Emiliano Sala, otsingud.

Reutersi teatel kammisid päästjad kolme päeva jooksul läbi 1700 ruutmiili suuruse ala, kuid ei leidnud ühtegi jälge kadunud lennukist ega inimestest. Otsingute lõpetamise põhjusena teatati, et lootus kedagi veel elusana leida on muutunud üliväikeseks.

Prantsusmaalt Nantes'ist Walesi Cardiffi suundunud lennukis viibisid Sala ja piloot David Ibbotson. "Tutvusime kogu olemasoleva infoga ja võtsime vastu raske otsuse," lausus Guernsey saare sadamaülem David Barker.

Mis juhtus?

Sala saatis lennuki kadumise eel sõpradele Snapchatis heliklipi: „Tere, vennad, kuidas teil, hulludel, läheb? Olin just Nantes'is tegemas asju, asju, asju, asju, asju ja see ei lõppe kunagi, kunagi, kunagi, kunagi. Olen lennukis, mis tundub, nagu see oleks laiali vajumas. Sõidan Cardiffisse, uskumatu. Juba homme alustan uues klubis treeninguid. Vaatame, mis juhtub. Vennad ja õed, on teiega kõik korras? Kui pooleteise tunni pärast ei kuule te minu käest uusi teateid, siis ma ei tea, kas keegi saadetakse mind otsima, sest nad ei leia mind. Isa, kardan nii väga!“

Prantsusmaalt Walesi teel olnud lennuk lendas umbes 1500 meetri kõrgusel, kui piloot palus Jersey saare lennujuhilt luba madalamale laskuda. Kontakt õhumasinaga kaotati, kui too oli umbes 700 meetri kõrgusel. Õhusõidukis olid vaid piloot ja Sala.

Väidetavalt oli lennukil probleeme juba õhkutõusul ning see õnnestus alles kolmandal-neljandal katsel. Ametivõimud pole seda siiski kinnitanud. Kohaliku meedia sõnul lendas Sala nädalavahetusel sama lennukiga Inglismaalt Prantsusmaale ning ei tundnud end toona turvaliselt ja pihtis seda endisele meeskonnakaaslaselegi. Õnnetuses võisid saatuslikuks saada jäätunud lennukitiivad.