Kelly Sildaru X-mängude treeningul.Foto: Christian Pondella/Red Bull Content Pool
Talisport
25. jaanuar 2019, 03:29

HÕBE! Kelly Sildaru tuli X-mängudel rennisõidus teiseks, kuld kadus viimases voorus (9)

Kelly Sildaru alustas USAs Aspenis peetavaid X-mänge ilusa esitusega, võites naiste freestyle-suusatamise rennisõidus hõbemedali. 16aastasele Sildarule oli see karjääri viiendaks X-mängude medaliks. 92,33 punkti kogunud eestlanna jäi alla vaid Cassie Sharpe'ile (94,00).

X-mängude rennisõidus läbi aegade noorima naisena võistlustulle asunud Sildaru pani võimsa märgi maha juba esimeses voorus, saadeks tulemuseks 92,33 punkti. Ametliku ülekande kommentaatorite sõnul oleks andnud parandada ainult hüpete kõrgust, aga trikkide raskusaste ja haarded olid tippklassist.

Teises voorus hindasid kohtunikud Sildaru sooritust 89 punktiga, kolmandas voorus kogus ta 90,66 silma.

Sildaru tugevaim konkurent ja võistluse suurfavoriit, Pyeongchangi olümpiavõitja Cassie Sharpe paistis silma hüpete kõrgusega, aga mõned pisivead ei lasknud tal esimeses voorus koguda enamat 88,66 punktist.

Seejärel läks 26aastane kanadalanna riskile. Teisel katsel see edu ei toonud ja viimasel hüppel ta kukkus, teenides vaid 29 punkti. Kolmandal korral eksimusi sisse ei tulnud ja Sharpe kerkis 94 punktiga tšempioniks. Varem polnud Sharpe Aspenis X-mängude kulda võitnud.

"Pidin lihtsalt võitma! Alguses pani Kelly meid täiega paika. Pidin uuesti peas kõik paika saama. Aga vajasin seda võitu ja tegin selle ära! Aspenis on meie ala suurim sõu, paremaks pole võimalik enam minna," ütles Sharpe pärast võistlust.

Kolmanda koha sai kanadalanna Rachel Karker 86,33 punktiga.

Sharpe'i kullasõit:

USA aja järgi reede hommikul, Eesti aja järgi kell 19 alustab Sildaru pargisõitu. Sel alal tuli ta 2016. ja 2017. aastal kullale. Ööl vastu laupäeva kell 4 paneb eestlanna X-mängudele punkti Big Airi hüpetega.