Stephen Curry (vasakul) ja Luka Doncic. Foto: Kevin Jairaj/USA TODAY Sports
Korvpall
25. jaanuar 2019, 11:10

VIDEO | Edu saladus: Luka Doncic harjutas suvel salaja koos Stephen Curryga!

Nii mõnigi arvas, et Euroopa korvpallis ukse jalaga maha löönud Luka Doncic ei saa NBAs hakkama. Juba esimesed mängud Dallas Mavericski särgis tõestasid, et pessimistid eksivad!

Kuigi 19aastasel sloveenil on looduse poolt antud suurepärased eeldused, näeb ta ka treeningsaalis kõvasti vaeva, et edu saavutada. Näiteks suvel tegi ta salatrenni kogu liiga paramate sekka kuuluva Stephen Curryga. 

Kui tihtipeale meeldib korvpalluritele oma rassimist näiteks sotsiaalmeedias jäädvustada, siis sel korral mitte. NBC andmetel soovis seda Doncic agent Bill Duffy. Treeningud Curryga olid lausa nõnda salajased, et sellest ei teadnud isegi Mavericksi president Mark Cuban.

"Tahtsin lihtsalt, et ta (Doncic) saaks kogemuse Stepheniga treenida. Mitte ainult kogeda tema mänguoskusi, aga et ta ka näeks, kui palju ja millist tööd edu nimel teha tuleb," rääkis Duffy. 

Doncic sattus Curryga treenima juhuse tahtel. "Luka on paariks päevaks linnas, kas ta tohiks liituda?" uuris agent. Kolmestekahuri pikaaegne juhendaja ja trennide eestvedaja Brandon Payne oli lahkelt nõus. 

Duffy hoiatas, et Donciga esialgu leebed oldaks, "ta pole kunagi niimoodi treeninud." Nagu Sloveenia imelapse puhul ikka, läksid asjad vastupidiselt. Algselt tunnikesega piirduma pidanud harjutuskord venis kolme tunni pikkuseks.

"Luka on korvpalligeenius," tõdes treener Payne treeningu järel ning lisas, et Curryl oleks Doncicilt ka juba üht-teist kõrva taha panna.