Foto: Kuvatõmmis
Esport
25. jaanuar 2019, 11:44

VAATA KINDLASTI! Dokumentaalfilm „True Sight : The International 2018 Finals“ kajastab teekonda 11 miljoni dollarini (1)

„True Sight : The International 2018 Finals“ on üks parimaid e-sporti käsitlevaid dokumentaalfilme, mille unikaalset lähedust sündmuste keerises olevatele loo tegelastele, kes on kõik võistlemas oma elumuutvaima hetke nimel, võib pidada erakordseks saavutuseks ka filmimaailmas üldisemalt.


Filmi psühholoogiline dramaatika ja kinematograafiline visuaal loovad mulje nagu oleks tegemist ulmelises võtmes „Rocky“ uusversiooniga, kuid tegelikult pole selles otsest lavastuslikku elementi, vaid kogu tegevustik on pinev ja vahetu, algusest lõpuni kestev finaalmängude seeria.

Loo keskmes on kaks viieliikmelist meeskonda, kes olid mõlemad jõudnud videomängu „Dota 2“ suurturniiri The Internationali finaalidesse, mille võitva meeskonna teenistuseks oleks 11,2 miljonit dollarit. Üheks finalistiks oli Euroopa-Austraalia segameeskond OG, kus mängisid ka kaks soomlast.

Nende vastaseks oli Hiina meeskond PSG.LGD, mis tekitas filmiliku elemendi dokumentaali narratiivile, meenutades sarnaselt „Rocky IV-le“ ka paljusid teisi Külma sõja järgseid filmiklišeesid, kus keeruka individuaalse taustaga nõrgem osapool peab võitlema suurimpeeriumi mehitatud monstrumi vastu.

Foto: Kuvatõmmis

Film on põnev elamus just neile, kes ise videomängude maailmaga kokku ei puutu, sest see keskendub spordi psühholoogilise aspektile, kasutades tavaspordis puuduvaid võimalusi nagu näiteks võistlejate omavahelise kommunikatsiooni fokusseeritud taasesitamine. Kaamera jälgib mõlemat meeskonda ka mängude vahele jäävatel pausidel, kus kontrastselt ilmestub lääne maailma esindava segameeskonna ja hiinlaste erinev lähenemine võistlusesse.

Turniiri auhinnafond oli 25,5 miljonit dollarit, olles sellega suurima auhinnafondiga e-spordivõistlus maailmas. The Internationalilt võttis oma meeskonnaga osa ka maailmakuulus eestlane Clement „Puppey“ Ivanov, kes sai 5-6 koha eest 230 000 dollarit.

Vaata tervet filmi YouTube'is!