Sebastien Ogier. Foto: OLI SCARFF/AFP
WRC
25. jaanuar 2019, 15:20

Ogier võtmetähtsusega kiiruskatse ärajätmisest: ainuõige otsus!

Monte Carlo autoralli MM-etapi reedese päeva esimene katse jäeti turvalisuse kaalutlustel ära. Nii mõnegi meeskonna plaanid lõi see sassi, eriti tugevat pahameelt näitas üles Toyota pealik Tommi Mäkinen. 

Nimelt on Montes äärmiselt tähtis rehvistrateegia ning Ott Tänak oli üks neist, kes pidanuks tänase päeva esimesel kiiruskatsel kõvasti liidrikohal edu kasvatama. Katse jäi aga ära ning järgneva lõiguga, kus tema rehvid enam nii hästi ei toiminud, andis ta esikoha sootuks käest. Lõunapausiks langes eestlane kolmandaks. 

"Otilt võeti ära liidrikoht ja kui me selle jama pärast kaotame hooaja lõpus meistritiitli, siis kes vastutab?" vihastas Mäkinen. 

Soomlase pahameelest võib aru saada, kuid valitseva tšempioni Sebastien Ogier´ meelest langetati õige otsus. "Et päeva esimene katse ära jäeti, polnud ka meile sobiv," arutles ta. "Aga see oli ainuõige otsus! Viimasel viiel kilomeetril olid meeletud rahvamassid. See oleks liialt ohtlik olnud. Tore, kui inimesed raja ääres käivad, aga see lõi ka meie strateegia sassi."

Tänak ise jäi üsna rahulikuks, kuigi temast peegeldus pettumust, et päeva esimene katse ära jäi: "Meie strateegia läks sellega lörri, aga mis parata. Sellepärast olemegi kolmandaks langenud."

Ralli jätkub kell 15.35, sündmustel saab silma peal hoida siit.