Foto: Giants Software / Focus Home Interactive
Esport
25. jaanuar 2019, 15:55

Põllumehesimulaatorist saab 250 000 euro suuruse auhinnafondiga e-sport (1)

„CS:GO“, „League of Legends“, „Fortnite“ ja „Farming Simulator“… Kui neist viimane tundub nimekirjas kuidagi väga kohatu olevat, tuleb oma arusaamad ümber mõtestada, sest „Farming Simulator“ e-spordialana on sündinud.

Šveitsi mänguarendaja Giants Software panustab 250 000€, et sünniks „Farming Simulator liiga, milles kolmeliikmelised võistkonnad panevad end proovile erinevates põllumajandusega seotud tegevustes, seda muidugi virtuaalselt.

Esimest korda prooviti sarnaselt mõõtu võtta 2018. aasta FarmConil, iga-aastasel „Farming Simulatori“ fännide kogunemisel, kus tuli (antud mängu kontekstis) aja peale niita traktoriga heina, teha neist heinapallid, seejärel heinaristtahukad ning asetada need kärule.

Turniiri esimene hooaeg on jaotatud 10 kvalifikatsiooniks, mis toimuvad erinevatel Euroopa suurüritustel nagu gamescom ja Pariisi mängunädal, millelt on võimalik hankida koht 2020. aasta FarmConi meistrivõistlustele.

Erinevalt tavalistest e-spordiliigadest, mida toetavad mängudega seotud ettevõtted, kavatseb Giants Software kaasata hoopis reaalelu põllumajandusega seonduvaid ettevõtteid. „Farming Simulator 19“ saab millalgi ka lisa, milles on kõigil võimalik proovida antud liigas kasutatavat 3v3 formaati ning erinevaid mängulaade.