TAHAB SUURELE AREENILE: Teivashüppaja Merle Kivimets rihib nüüd nelja meetrit.
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
9. juuli 2000, 23:00

Teivashüppaja Merle Kivimets püstitas Eesti rekordi

“Teadsin, et olen tugevalt treeninud ning see lisas enesekindlust,” rääkis Kaunases Eesti naiste teivashüpperekordi 3.90-le upitanud Merle Kivimets. “Pole ju mõtet karjääri lõpuni 3.60 peal istuda, eesmärk peab olema kõrgem.” Senine rekord 3.79 kuulus samuti Kivimetsale.

Kuu aega võistluspausi pidanud Kivimets alustas kobavalt, algkõrguse 3.40 alistamise järel kulus 3.60-le kolm üritust. “Esimesed katsed olid tehniliselt krobelised,” tõdes Kivimets. “Tahtsin kindla peale hüpata. Euroopa karikavõistlustel on esikohal võistkonna huvid.”

Esimene rekordkõrgus 3.80 nõudis samuti kolme hüpet, kümme sentimeetrit kõrgemalt lendas tartlanna üle esimesel katsel. “3.80 ületamine oli vaimselt raskem, seda piiri olen korduvalt tagajärjetult rünnanud,” arutles Kivimets. “Nüüd tuleb alistada maagiline neli meetrit.” Kaunases see veel ei õnnestunud: “Olin liiga väsinud.”

Esikohaks rekordist siiski ei piisanud - taanlanna Marie Bagger Rasmussen ületas 4.15.

“Tihedas konkurentsis otsid innukamalt võimalusi kõrgemale hüpata,” tõdes Kivimets, kelle tõusule on kaasa aidanud nooruke kodurivaal Irina Saks. Talvel kohendati vaheldumisi Eesti siserekordit.

Isa näpunäidete järgi harjutav Kivimets veetis kevadise ettevalmistusperioodi Eestis. “Liigume järk-järgult edasi,” mõtiskles teivashüppaja. “Olen isa esimene õpilane, kui eksime, siis koos. Tal on mulle veel palju anda. Kõik oleneb sellest, kuidas ma suudan pakutavat vastu võtta.”

Jõust Kivimets puudust ei tunne, probleeme valmistab kiirus: “Täielt hoolt teiba auku ajamine vajab veel harjumist.”