Henry ja Kelly Sildaru.Foto: Kelly Sildaru/Instagram
Talisport
26. jaanuar 2019, 07:50

Õe ja venna hiilgav koostöö: Henry Sildaru tegi kõik, et Kelly suudaks X-mängudel edukas olla (12)

Aspenis peetavatel talvistel X-mängudel esimese suusatajana kolm medalit võitnud Kelly Sildaru abivägi oli väike, aga tubli. Nagu ikka, olid talle toeks isa Tõnis ja vend Henry. Kui vaja, aitas nõu ja jõuga ka mänedžer Michael Spencer, taastumist kiirendas Uus-Meremaa koondise füsioterapeut.

12aastane Henry Sildaru on Kelly jaoks juba mõnda aega olnud treeneri rollis. Ta jälgib konkurentide tegemisi ja pakub õele mäel korralikku konkurentsi. Et Aspenis olid Kelly kolm võistlust surutud 26-27 tunni sisse, pelgalt vaimsest toest ei piisanud. Püha eesmärk oli Kelly energiat säästa.

"Meil on alati väga hea koostöö olnud. Nüüd aitas ta mu suuski üles mäele tassida, et mul lihtsam oleks. Henry küsis vahepeal, kas ma tahan juua ja kui vaja, tõi mulle. Ja nii pargisõidu rajal kui ka rennis sõitis ta minu ees ja ma sõitsin järgi. Alati on mõnus kellegagi koos sõita," rääkis Kelly Sildaru õe-venna koostööst. 

Henry Sildaru pääseb esimest korda rahvusvahelistele võistlustele järgmise aasta juunioride MMil. MK-sarja etappidel saab ta osaleda alates 2021. aasta sügisest.