Ott Tänak.Foto: Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
26. jaanuar 2019, 12:06

Ott Tänak pääses väljasõidust: sellised momendid pole nauditavad

Ott Tänak alustas Monte Carlo ralli laupäeva suurepäraselt, ta võitis mõlemad hommikused katsed ja ronis seitsmendalt kohalt viiendaks. Tõsi, ühe koha võrra kõrgemale aitas eestlast Andreas Mikkelseni katkestamine.

"Kõik on hästi!" sõnas Tänak WRC otse-eetris. "Tingimused on üldiselt olnud sarnased, kuid tõsiselt keerulised. Auto on hea. Tiim tegi õhtul väiksed muudatused, mis andsid natuke stabiilsust juurde. Enesekindlus on okei."

Ta lisas: "Siiani on tõesti iga katse olnud keeruline, kergeid katseid pole veel kohanud, kui testikatse välja arvata."

10. katsel elas Tänak üle äreva momendi, kui sõitis ühes kohas musta jää tõttu poolenisti teelt välja, kuid tal õnnestus auto sügavasse kallakusse vajumisest päästa. Kusjuures Elfyn Evansi ralli lõppes täpselt samas kohas, nii et allolevast videost saab aimu, millest Tänak ja Martin Järveoja pääsesid.

Tänak: "Päeva esimesel katsel sõitsin aeglaselt, umbes 30 km/h vastu seina, aga see polnud midagi. Viimasel katsel kihutasin suurel kiirusel natuke üle teeääre, sellised momendid pole nauditavad. Aga mis teha, must jää, vahel on tarvis teeääre abi."

Liider Sebastien Ogier kommentaar lõunapausil: "Kergeid katseid pole Monte Carlos veel olnud, ka mitte sel hommikul. Esimesel katsel oli palju jääd ja lund, mistõttu oli pidamine enamiku ajast väga kehv. Seega olen õnnelik, et siia jõudsin ja vahet Thierry'ga pisut suurendasin."

Ka prantslane oli ühes olukorras (9. katsel) lähedal väljasõidule. "Jah, läks natuke ääre peale. See oli kogu nädalavahetuse esimene ärev moment. Kõik läks hästi, kuid selles kurvis sõitsin kahtlemata piiri peal."

Teist kohta hoidva Thierry Neuville'i mõtted: "Olin pehmete rehvidega jääl natuke raskustes, kuid see-eest kuival lõigul võitsime aega tagasi, kokkuvõttes pole hullu."

Tiimikaaslase Mikkelseni õnnetusest 9. katse viimases kurvis: "See kurv oli keeruline, ka minul oli pidamine väga kehv. Aga Elfyni väljasõit tundus palju ohtlikum. Hea meel oli näha, et temaga on kõik korras."

"Tunnen end kindlalt, rütm on olnud hea. Proovime pärastlõunal Sebastienile survet peale panna."

Ralli üldseis 10. katse järel: