Kristjan Ilves.Foto: Aldo Luud
Talisport
26. jaanuar 2019, 15:37

Trondheimi MK: Kristjan Ilves hoidis punktikohast kinni

Kahevõistleja Kristjan Ilves teenis Trondheimi MK-etapil punktilisa, kui lõpetas tänase võistluse 25. kohaga.

Kaotust võitjale Jarl Magnus Riiberile kogunes 10 km suusadistantsi lõpuks 2.40,4. Eestlane andis suusarajal ära neli kohta (hüpete 15. mees, Eric Frenzel ei tulnud starti). Või kui pisut rohkem protokolli süveneda, siis lasi Ilves endast mööda seitse meest, kuid möödus ka ise kolmest konkurendist.

6 km vaheajapunktini püsis Ilves grupis, mis hõivas kohad 18-29, ent seejärel hakkasid tolle pundi esimesed oma teed minema ning eestlane langes kolmanda kümne keskele, kus püsis finišini.

Tema tänane suusaaeg oli päeva 24., kaotust kiireimale (Taylor Fletcher) kogunes 1.18,3. Tulemuse juures tuleb arvestada fakti, et näiteks Soome ja Itaalia koondiseid polnud.

Tulemused (kliki pildil):

Ilves on nüüd nässuläinud hooaja alguse järel jõudnud jaanuarikuus viis korda punktikohale, senine parim on Chaux-Neuve'i 23. koht.

Homme toimub Trondheimi veel üks samasugune individuaalvõistlus.

Enne suusasõitu:

Kahevõistleja Kristjan Ilves hoiab Trondheimi MK-etapil suusahüpete järel 22. kohta.

Eestlane kandus 138 meetri mäel 121,5 meetri kaugusele, mis andis koos stiili ja tuulekompensatsiooniga 82,8 punkti. See tähendab, et ta stardib 10 km pikkusele suusarajale liidrist Wilhelm Deniflist 2.08 hiljem.

Trondheimis on stardis vaid 40 meest, 30. ehk viimast punktikohta hoidev Lukas Klapfer kaotab Ilvesele stardis 21 sekundiga.

Suusasõit algab kell 15.

Hüppevõistluse tulemused (kliki pildile):