Ott Tänak. Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
26. jaanuar 2019, 16:30

Laupäeva domineerinud Tänak: homme on võimalik enda positisiooni veel parandada (5)

Monte Carlo laupäevane võistluspäev kuulus kindlalt Ott Tänakule, kes koos legendimeistri Martin Järveojaga võitis kõik neli kiiruskatset.

Kui reede õhtul hoidis meie mees kinni seitsmendast kohast, kaotades liider Sebastien Ogier'ile 2.34,9, siis laupäeva õhtuks on saarlane kerkinud juba viiendaks. Kuigi kaotus Ogier'ile on jätkuvalt 2.16,0, on poodium meie mehest kõigest 17,3sekundi kaugusel. 

Ainsana pärastlõunal lamellidega sõitnud Tänak: "Pean oma eesautot [mida juhib Martin Kangur] selle eest tänama. Ma pidin midagi uut proovima. Võib-olla polnudki see ehk nii suur risk. Jah, kui oleks must jää teel olnud, siis oleksin aega kaotanud, aga kokkuvõttes oli tunne hea ning kõik läks hästi."

"Muidugi on lamellidega libe ning pidin seetõttu veidi ettevaatlikum olema, aga samas katsete alguses saan jällegi kiiremini sõita. Montes on võimatu kogu aeg gaasi anda, sest seda piiri tuleb tunnetada. Aga anname endast parima. Homme on meil võimalik enda positsiooni ikkagi veel mõne koha võrra parandada, seega läheme endast kõike andma. Vahe on siiski suur ning tavaoludes oleks selle tagasi tegemine keeruline, aga vaatame, mis homne toob."

Ralli liider Sebastien Ogier: "Jaa, olen oma edu suutnud kahekordistada (naerab) (2,0 pealt 4,3 sekundi peale - toim). Thierryga on kõva võitlus, aga olen rahul, sest oli keeruline päev. Eeldan, et homme on veidi kergemad olud, kuigi start on väga kõrgel ning seal on ilmselt palju jääd. Autole tunduvad need teed igatahes sobivat. 

Tean, et Thierry ei anna alla, sest vahe on ainult neli sekundit. Meie edumaa teiste ees on suur, seega sõidame rahulikumalt ning mõtleme MM-tiitli peale, sest katkestamine oleks kohutav. Esmatähtis on auto finišisse tuua, kuid see ei tähenda, et me homme ei võitleks."

Sebastien Ogier. Foto: AFP/Scanpix

Thierry Neuville: "Olen endast väga palju andnud. Eriti viimasel katsel. Arvasin, et suudan seal liidrikoha endale napsata, aga vahed olid lõpus väga väikesed. Kaotasime päevaga vaid 2,3 sekundit, seega pole hullu. 

Suures plaanis mõtleme ikkagi MM-tiitli peale. Jah, oleksime võinud mõnel lõigul kiiremini sõita, kuid tuleb mõelda ette. Ja minna Rootsis rajale teisena. See ei pruugigi nii halb olla. Loomulikult anname tuld, aga kui tuleb liiga palju riskida, siis tuleb endale meelde tuletada, et sihiks on MM-tiitli, mitte rallivõit. 

Thierry Neuville. Foto: Zuma Press/Scanpix

Esmakordselt Hyundai roolis istuv Loeb: Peame Jari-Mattiga kõva võitlust. Praegu juhin küll paari sekundiga, kuid oleme terve päeva omavahel kemplenud. Õnneks suutsin päeva jooksul autot enda järgi veidi seadistada - hommikul oli masin alajuhitav, kuid pärastlõunal oli olukord juba parem. Loodetavasti pole homme nii palju jääd rajal ning saab rahulikult finišisse tulla, sest esmatähtis on ralli lõpetada." 

Sebastien Loeb. Foto: AFP/Scanpix

Kuuendat kohta hoidev Kris Meeke: "Tänane päev on päris hea olnud. Hommikul olin veidi eikellegimaal koha mõttes, aga kõigil oli palju probleeme ning [Andreas] Mikkelseni ning [Elfyn] Evansi ebaõnne tõttu tõusime kaks kohta. Tunnen ennast autos väga hästi ning ajad tulevad justkui iseenesest. Tulevikku silmas pidades on see suurepärane, sest ma ei suru ju üldse, aga sõidan ikkagi kiirelt."

Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen võttis laupäeva kokku järgnevalt: "Täna oli meie sõitjate jaoks oivaline päev. Ott ning Kris näitasid kogu päeva väga head kiirust ning Ott oli kõigil katsetel koguni esimene! Ilmselgelt on pärast sellist päeva kõigil nägu naerul ning ootame põnevusega, mida homne toob. Usun, et meil on päris hea võimalus ikkagi poodiumile jõuda ning miks mitte ka napsata endale neljas koht, mis annaks meile väga häid punkte."  

Pühapäeval on kavas neli kiiruskatset, kogupikkusega 63 kilomeetrit.

Ralli üldseis pärast 12. katset (kliki pildil):