Emiliano Sala. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
26. jaanuar 2019, 18:50

Agent paljastas saatusliku sõnumivahetuse, kus kadunud jalgpalluriga lennudetaile kokku lepiti

Jalgpalliagent William McKay sõnas, et tema organiseeris La Manche'i väina kohal kadunuks jäänud Emiliano Salale transpordi Nantesest Cardiffisse. Küll lisab britt, et tal puudus sõnaõigus lennuki ning piloodi valikul. 

McKay andis ametivõimudele üle sõnumivahetuse, kus tema poeg Salaga lennudetaile kokku lepib. Sõnumites on näha, kuidas Cardiff City hingekirja kuuluv Jack McKay pakub Salale eralennuki võimalust. Argumendiks, et nii oleks argentiinlasel mugavam tagasi Nantesesse lennata, oma asjad kokku pakkida ning tiimikaaslastega hüvasti jätta. 

McKay sõnul olid nad Salaga korduvalt arutanud, kui keeruline on liinilendudega Nantese ja Cardiffi vahet liikuda. Nii otsiski pallur alternatiive, et uut tiimikaaslast abistada.

Lisaks sõnab William McKay, et Cardiff City oli säärasest lükkest teadlik. "Lennuki broneerimise osas võtsime ühendus David Hendersoniga, kes on meid ning meie mängijaid korduvalt üle Euroopa lennutanud," vahendab BBC agendi sõnu. "Meil endal puudus lennuki ning võimaliku piloodi osas sõnaõigus ning kinnitan, et meie ei omanud seda lennukit, mille pardal Emiliano oli."

William McKay. Foto: SWNS/Scanpix

Jack McKay ning Emiliano Sala vaheline suhtlus:

Reede, 18. jaanuar:

Jack McKay: "Mu isa ütles mulle, et sa sõidad homme koju. Ta võib sulle Nantesesse otselennu organiseerida ning esmaspäeval ka sulle sobival kellaajal tagasi tuua. Nii jõuaksid sa teisipäevasesse trenni. 

Emiliano Sala: "See oleks suurepärane. Olin just vaatamas, kas homme on võimalik kuidagi Nantesesse lennata. 

McKay: "Ta ütles, et saab sulle eraldi lennuki, millega otse Nantesesse minna, organiseerida"

Sala: "Kui palju see maksab?"

McKay: "Midagi. Ta ütles, et kui sa aitad meil väravaid lüüa, siis mitte midagi."

Sala: "Hahaha, suurima heameelega."

Sala: "Löön teie eest palju väravaid."

Sala: "Ma tahaksin Nantesesse lahkuda 11 paiku hommikul ning esmaspäeva õhtul umbes kell 21 taas Cardiffis maanduda. Kui võimalik."

McKay: "Hästi. Saadan info edasi."

Pühapäev, 20. jaanuar

McKay: "Kas sulle sobiks ka kell 7 õhtul Cardiffis maanduda? Piloot peab pärast Cardiffis maandumist lihtsalt edasi põhja lendama."

Sala: "Pool 7 peaks olema võimalik."

McKay: "Jah, see sobib ka."

Sala: "[Saatis pildi pagasist] Küsi talt, kas ma võin selle endaga lennukisse kaasa võtta?"

McKay: "Okei, ikka."

Sala: "Aga kas see sobib lennukisse?"

McKay: "Jaa, lennukis on ruumi ka su pagasi jaoks."

Sala: "Okei."

Esmaspäev, 21. jaanuar

McKay: "Ma helistan sulle kohe."

McKay: "Ta ütles mulle, et see on sama firma."

Sala: "Okei, aitäh sulle."

***

Mis juhtus?

Sala jäi kadunuks esmaspäeva õhtul, mil ta oli väikelennukiga suundumas Prantsusmaalt Inglismaale. Nimelt oli Premier League'i kuuluv Cardiff City just 18 miljoni euro eest ostnud argentiinlase mängijaõigused ning Sala oli teel just oma uue leivaise juurde, mil väikelennuk La Manche'i väina kohal kadunuks jäi. Väikelennuki Piper Malibu, piloodi Dave Ibbotsoni ning Sala otsingud lõpetati neljapäeval, kuna pärast nii mitut päeva on nende elusalt leidmise võimalus nullilähedane.

Sala saatis lennuki kadumise eel sõpradele Snapchatis heliklipi: „Tere, vennad, kuidas teil, hulludel, läheb? Olin just Nantes'is tegemas asju, asju, asju, asju, asju ja see ei lõppe kunagi, kunagi, kunagi, kunagi. Olen lennukis, mis tundub, nagu see oleks laiali vajumas. Sõidan Cardiffisse, uskumatu. Juba homme alustan uues klubis treeninguid. Vaatame, mis juhtub. Vennad ja õed, on teiega kõik korras? Kui pooleteise tunni pärast ei kuule te minu käest uusi teateid, siis ma ei tea, kas keegi saadetakse mind otsima, sest nad ei leia mind. Isa, kardan nii väga!“

Prantsusmaalt Walesi teel olnud lennuk lendas umbes 1500 meetri kõrgusel, kui piloot palus Jersey saare lennujuhilt luba madalamale laskuda. Kontakt õhumasinaga kaotati, kui too oli umbes 700 meetri kõrgusel. Õhusõidukis olid vaid piloot ja Sala.

Väidetavalt oli lennukil probleeme juba õhkutõusul ning see õnnestus alles kolmandal-neljandal katsel. Ametivõimud pole seda siiski kinnitanud. Kohaliku meedia sõnul lendas Sala nädalavahetusel sama lennukiga Inglismaalt Prantsusmaale ning ei tundnud end toona turvaliselt ja pihtis seda endisele meeskonnakaaslaselegi. Õnnetuses võisid saatuslikuks saada jäätunud lennukitiivad. 

***

Kes oli Emiliano Sala?

  • Sündinud 31. oktoobril 1990. aastal Santa Fe provintsis, Argentinas.
  • Alustas noorena Proyecto Creceri meeskonnas, profikarjäär algas Prantsusmaal Bordeaux´s.
  • Bordeaux´s debüteeris ta 2012. aastal, misjärel laenati ta aastate jooksul Orleans´i, Niort´i ja Caen´i. 
  • Nantes´iga liitus ta 2015. aastal ning lõi klubi eest 42 väravat.
  • Sala sai tänavu Prantsusmaa liigas kirja 12 tabamust, millega oli ta Kylian Mbappe (17), Edinson Cavani (14), Neymari ja Nicolas Pepe (13) järel viies mees. 
  • 19. jaanuaril sõlmis ta lepingu Inglismaa kõrgliigas palliva Cardiff Cityga.