29. septembril üritas Ragnar Klavan (valges) takistada liigatabelis kolmandat kohta hoidva Milano Interi ründajaid. Paraku lõppes meie mehe tööpäev vigastuse tõttu toona poolajal. Mängu võitis Inter 2:0. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
26. jaanuar 2019, 20:29

Raskustes olev Cagliari vajab Klavanit kui õhku. Või kas ikka vajab?

Ragnar Klavani leivaisa Cagliari pidi Itaalia kõrgliiga 21. voorus taaskordi läbi ajama ilma Eesti jalgpallikoondise kaptenita. Teises mängus pärast väikest jõulupuhkust tuli Sardiinia klubil tunnistada Sassuolo 3:0 paremust. 

Cagliari jäi kaotusseisu juba üheksandal minutil, mil skoori avas Milanist Sassuolos laenul olev Itaalia noortekoondislane Manuel Locatelli. Riietusruumi tuli Cagliaril minna aga juba kaheväravalises kaotusseisus, sest avapoolaja neljandal lisaminutil realiseeris Khouma Babacar vanameistri Darijo Srna põhjustatud (ning alles videokohtuniku abil kinnitust leidnud) penalti. 

Teise poolaja ainus tabamus sündis 87. minutil. Seitsmel korral ka Itaalia koondist esindanud vanameister Alessandro Matri lükkas mõne meetri pealt kerge vaevaga väravasse Alfred Duncani tsenderduse. 

Pärast tänast kaotust jätkab Cagliari liigas 13. kohal, 21. vooruga on neil koos täpselt 21 punkti. Klavan ei saanud täna Cagliarit aidata, kuna käis kolmapäeval kannakõõluse operatsioonil ning peab platsi kõrval olema veel ligikaudu kaks kuud. 

Eestlase puudumisel on keskkaitses madistanud peamiselt Fabio Piscane ning Luca Ceppitelli. Täna pidid nad koos väravavaht Alessio Cragnoga oma võrgust välja noppima kolm palli, kuid kuidas on lood üldiselt. Kas Cagliari on Klavanita mänginud paremini või halvemini?

Ilma eestlaseta on Cagliari tänavu liigas pidanud 11 kohtumist, millest ollakse võitnud kolm, viigistatud neli ning kaotatud neli. Ehk kogusaldoks 13 punkti. 

Klavaniga on saldo aga järgmine: üks võit, viis viiki, neli kaotust ehk kümnest mängust kaheksa punkti. 

Ei ole just meie meest soosivad numbrit. Kuid äkki peitub konks kalendris? Klavan on Itaalias pidanud ohjeldama Sassuolo, Atalanta, AC Milani, Parma, Sampdoria, Interi, Frosinone, AS Roma, Napoli ning Lazio ründajaid. Nende meeskondade keskmine liigapositsioon on 7,3 ehk üldjuhul on tegemist olnud kindlalt tabeli ülemise poole satsidega. Ainus "kotipoiss" selles nimistus on olnud hetkel 19. kohal olev Frosinone, kellega Cagliari detsembri alguses 1:1 viigi tegi. 

Mängudes, kus Klavan aga pole osalenud, on Cagliari vastaste keskmiseks liigakohaks 13,6 ehk pigem ongi tegu olnud tabeli teise poolde kuuluva klubiga. Kui heita kõrvale veel kohtumine tabelijuhi Juventusega, oleks vastav number aga koguni 14,9!

Jääb vaid loota, et järgmistes kohtumistes Atalanta (7. koht), AC Milani (4.), Parma (10.), Sampdoria (8.) ning Interiga (3.) suudab ülejäänud meeskond piisavalt head minekut näidata, et 2016. aastal taas kõrgliigasse tõusnud meeskond tänavu Serie A-sse püsima jääb. 

Viimasel kahel hooajal on selleks vaja läinud vastavalt 36 ning 33 punkti. Hooajal 2915-16 langes esiliigasse aga ka 38 punkti kogunud Carpi meeskond.