26. Alfa sõudevõistluse esikolmik (vasakult): Rainar Piir, Tõnu Endrekson, Allar Raja. Foto: Tiina Kõrtsini
Sõudmine
26. jaanuar 2019, 19:28

GALERII | Tänavu 40. sünnipäeva tähistav Endrekson päästis sõudjad suurest häbist

Läinud aasta polnud Eesti sõudjate jaoks just kõige edukam. Kui tavapäraselt ollakse tiitlivõistlustel vähemalt medali konkurentsis, siis mullu ei jõutud isegi finaali. 

Ka tänavune hooaeg oleks Alfa sõudevõistlusel alanud peaaegu suure ehmatusega. Nimelt näitas eelsõitudes teistele koha kätte vanglateenistuse ametnik Rainar Piik, kes läbis 1000m distantsi ajaga 2.53,9. Talle järgnesid meie olümpiamedalimehed Allar Raja (2.56,1) ning Tõnu Endrekson (2.56,5). 

Finaalis oli jõudude vahekord siiski teine. Tänavu 40. sünnipäeva tähistav Endrekson suutis distantsi viimase saja meetriga Piigist mööduda ning ajaga 2.45,9 esikoha endale napsata.

Endrekson, kelle jaoks oli tänavune Alfa triumf juba järjekorras üheksas, tunnistas pärast võistlust, et polnud Piigi nimelisest kodanikust varem midagi kuulnud. „Lootsin, et ta sellise hullumeelse tempoga lõpuni ei kesta, õnneks see nii ka läks,“ tõdes Endrekson. 

Vanglaametnikku jäi olümpiamedalistist lahutama lõpuks kaks sekundit. Kolmandaks tuli Allar Raja, kes kaotas Piigile omakorda 0,2 sekundiga. 

Meeste tulemused (kliki pildil):

Naistest sai esikoha Liisu Mitt, ajaga 3.19,6. Teine oli Grete Alttoa ja kolmas Kärolyn Mäesaar.

Naiste tulemused (kliki pildil):