David Storl mullu suvel toimunud Berliini EMil.Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
27. jaanuar 2019, 12:15

MÜSTIKA! Kahekordne maailmameister treenib hirmkülmas töökojas, kus õhus vohab sigaretihõng (4)

Vahel ikka kuuleb lugusid, kuidas Eesti sportlastel pole maailma tippudega võrreldavaid treeningtingimusi. Selgub, et tegemist pole vaid meie probleemiga, juhtub ka Lääne-Euroopas!

Ajaleht Bild külastas kuulsat Saksamaa kuulitõukajat David Storli. 28aastane idasakslane on kahekordne maailmameister, kolmekordne Euroopa tšempion ja olümpiahõbe. Ometi harjutab ta Leipzigi äärelinnas asuvas puu- ja metallitöökojas.

Bildi reportaažist (fotode vaatamiseks vajuta lingile) ilmneb, et õhk on hoones ülimalt tolmune ja muuhulgas teevad töölised samal ajal kõrval suitsu, kui maailmameister treenib. Talvel on seal külm ning Storl soojendab kuule kütteseadme ees, sest vastasel juhul on töövahendeid ebameeldivalt jahe käes hoida. Just sellistes tingimustes harjutabki Saksamaa kergejõustikusangar algavaks hooajaks!

"Meie heitehall lagunes aasta eest suure tormi käes. Linn ei ole seniajani loogilise lahenduseni jõudnud," selgitas Storl tausta.

Üks võimalus oleks iga päev sõita 40 km lähimasse nn normaalsesse treeninghalli, kuid Storl valis oma sponsori tehtud pakkumise. Firma lubas tal oma töökotta ehitada ajutise kuulitõukesektori ja seal olümpiamedalist nüüd harjutabki.

Bildi külaskäigu ajal oli töökojas 12 kraadi sooja. Sportlane tunnistas, et vigastuste oht on kõrge, kuid midagi pole teha. Reportaaži lõpuks saatis Storl kuuli iseehitatud sektorisse, mis suure kõmakaga koost lagunes. Legendi see ei häirinud, vaid rahuliku olekuga sättis ta kõik matid omale kohale tagasi ja viis kasutatud kuuli taas ahju ette sooja...

Vot nii treenivad maailmameistrid!

David Storl

  • 28aastane kuulitõukaja
  • Olümpia: 2012. aasta hõbemedal
  • MM: 2011. ja 2013. aasta kuld, 2015. aasta hõbe
  • EM: 2012. ja 2014. ja 2016. aasta kuld
  • Sise-EM: 2015. aasta kuld, 2011. aasta hõbe, 2017. aasta pronks
  • Isiklik rekord: 22.20