Just nii sündis Shaun White'i ideaalne sooritus. Aasta oli siis 2012.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
27. jaanuar 2019, 13:10

VIDEO | Ilus meenutus! X-mängude ajaloo esimene ideaalne sooritus ehk kuidas saada veel rohkem punkte kui Kelly Sildaru (2)

X-mängude freestyle-suusatamise pargisõidus nähti tänavu Aspenis esmakordselt punktisummat 99,00, millega publikut vapustas 16aastane Kelly Sildaru. Meenutame selle sündmuse taustal üht vähestest talviste X-mängude etteastetest, mis on Kelly omast veel legendaarsem.

Aasta oli siis 2012 ja lumelaua rennisõidus alustas oma etteastet Shaun White. Ameeriklane laskus mööda lumekaussi alla ja võistlust kommenteerinud härrad jälgisid kõike vaikuses. Kuni päris lõpuks kõlas lihtsalt: "vau!"

Sportlase kehakeelest oli näha, et ta adus ka ise hetke eripära ja ajaloolisust. Kuid eufooria muutus täiesti pööraseks, kui selgusid kohtunike punktid: 100,00!

Mitte kunagi varem polnud keegi X-mängude ajaloos (ei suviste ega talviste) teeninud maksimaalset punktisummat. Kuni selle hetkeni ei osatud ekstreemspordimaailma suurimal mõõduvõtul isegi unistada nn ideaalsest sooritusest, kuid Shaun White tõestas, et kõik on võimalik.

Tulevik näitab, kas ka Kelly viib kunagi kohtunikud nii kaugele, et tablool särab maksimum! Seniks aga nautige ekstreemspordilegendi uskumatut sooritust!

Shaun White

  • 32aastane lumelaudur ja rulasõitja
  • Kolmekordne olümpivõitja lumelaua rennisõidus: 2006, 2010 ja 2018
  • Talvised X-mängud: 13 kulda, kolm hõbedat ja kaks pronksi
  • Suvised X-mängud: kaks kulda, kaks hõbedat ja üks pronks