Henri Drell. Foto: Christoph Worsch/Baunach
Korvpall
27. jaanuar 2019, 21:35

HELGE TULEVIK? Kullamäe ja Drell korraldasid NBA eksperdi silme all vinge viskekontserti, aga kindel võit anti käest!

Saksamaa korvpalli esiliigas sai valusa kaotuse Kristian Kullamäe ja Henri Drell koduklubi Baunach. Kodusaalis jäädi teisel lisaajal 112:115 alla Trierile.

Baunach läks oma teed kohe alguses, avaveerand võideti 27:18 ja poolajaks kasvatati edu juba 18punktiliseks. Trier ei andnud aga alla ning tänu neljanda neljandiku 29:12 paremusele jõuti viigini. Nõnda läks võitja selgitamiseks vaja lisaaega.

Järgmise viie minuti esimene pool kulges võrdsete lahingus, kuid siis pääses Trier kuuega ette. Baunach võitles aga edasi ning 8 sekundit enne lõpuvilet tõi Drelli kolmene tabloole viigi, teine lisaaeg!

Armutu võitluse järel õnnetus siiski Trieril napp võit saada.

Metsikus hoos oli Kullamäe, kelle arvele jäi 41 minutiga 34 punkti (visked väjakul 21st 12), avapoolajal viskas ta neist 23. Lisaks jagas ta 3 resultatiivset söötu. Drell kogus 45 minutiga 19 silma (visked 22st 8), lisaks hankis ta 7 lauapalli, jagas 6 resultatiivset söötu ja blokeeris 4 viset. Kahe peale viskasid meie mehed seega peaaegu pooled meeskonna punktidest.

Baunach vajab iga õnnestumist nagu õhku, nüüd on neil kirjas 5 võitu ja 15 kaotust. Jätkuvalt püsitakse 16 meeskonna konkurentsis 15. kohal ehk väljalangemistsoonis. 14. positsioonil olev Schalke on kahe võidu kaugusel.

Tänasel mängul oli kohal ESPNi draft´i ekspert Mike Schmitz. "Olen Bambergis, et näha Henri Drelli mängimas Trieri vastu," kirjutas ta Twitteris.  

Jaanuari alguses käis 18aastast Drelli Saksamaal vaatamas teine samuti väga nimekas ESPNi draft´i analüütik Jonathan Givony. Talendikat eestlast peetakse mitmete analüüside põhjal tulevikus kindlalt NBA meheks. Ilmselt tänavu ta veel draft´is ei osale, kuid tuleval aastal on see üsnagi tõenäoline. 

Schmitz on aastaid olnud külaline jaanuaris peetavalt BSBC korvpalliturniiril, kus osalevad Eesti, Läti, Soome ja Rootsi noortekoondised. Tuntud analüütik on varasemalt kiidusõnu jaganud nii Kullamäe kui ka Drelli kohta.

***

Itaalia esiliigas olid täna võistlustules kaks eestlast. Rain Veidemani koduklubi Mantova sai üliraske 77:76 võidu Verona üle, Kaspar Treieri leivaisa Montegranaro alistas 76:68 Udine.

Veideman müttas platsil ligi 35 minutit ning viskas 16 punkti. Treier platsile ei saanud.

Eile käis väljakul ka Mikk Jurkatamm, kes tabas küll kaks kolmest ja tõi 6 punkti, kuid võiduks sellest ei piisanud. Eestlase koduklubi Ravenna jäi 90:94 alla Cagliarile.

Kõik kolm meie meest kuuluvad idadivisjoni. Kõige paremini läheb Montegranarol, kes hoiab teist kohta (14 võitu-4 kaotust), Ravenna ja Mantova jagavad 7.-8. kohta (mõlemal 8-10).