Ott Tanak (paremal) ja Martin Järveoja.Foto: YANN COATSALIOU/AFP
WRC
27. jaanuar 2019, 18:55

Ott Tänaku hea kiirus üllatas teda ennastki! (2)

Ott Tänak lõpetas autoralli MM-sarja hooaja avaetapi Monte Carlos kolmandana. Kuigi esikoha lootused kustusid juba varakult, on Toyota piloot nädalavahetusega rahul. 

Esimese päeva järel liidrikohta hoidnud Tänaku lootused esikoha eest võidelda kustusid 7. kiiruskatsel, mil purunes rehv ning aega läks kaotsi üle kahe minuti. Sellele vaatamata suutis ta end kahe järgneva päevaga poodiumile võidelda. 

"Olen endiselt üllatunud, et suutsin selle vahe tagasi sõita. Enamus katsed olid asfaldil ja olud üsna lihtsad. Aga kaks katset enne lõppu olime juba kolmandal kohal, nii et siis oli vaja vaid positsiooni hoida," võttis Tänak võistluse kokku. 

Kiidusõnu jagus tal kogu meeskonnale: "Pärast reedet ei olnud meil eriti suuri ootusi. Laupäeval ja pühapäeval tegime head tööd. Üldiselt olen väga õnnelik kogu meeskonna üle, auto oli suurepärane. Töö oli tehtud sisuliselt ideaalselt."

Teised kaks Toyota pilooti Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke lõpetasid vastavalt 5. ja 6. kohal. Lisaks noppis Meeke maksimumi viimaselt punktikatselt. Tiimiboss Tommi Mäkinen hindab võistlusnädalavahetust kordaläinuks. 

"Lõpuks oli võistlus täiesti briljantne! Kui protokolli vaadata, siis tulemuste poolest läks meil väga hästi. Meeskondlikult saime korralikult punkte," resümeeris Mäkinen.