Kelly Sildaru.Foto: AP/SCANPIX
Spordiblogi
28. jaanuar 2019, 00:05

Pluss, miinus, ennustus | Sildaru teeb uhkeks, Kanepi nukraks (11)

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 27. jaanuari valik.

Möödunud nädala pluss

Kelly Sildaru kolm medalit X-mängudelt, mis muu?! Ütlemata vinge, et Eestimaal on sirgunud 16aastane neiu, kes jätab kogu ekstreemspordimaailma suu ammuli endale järele vaatama. Nagu teame, on ta seda juba aastaid teinud, kuid tänavustel X-mängudel nihutas Sildaru taas piire. Pikemalt saab sellest lugeda lehekülgedelt 18-19, seega konstateerime siin vaid fakti, et oleme Sildaru üle äärmiselt uhked. Küllap Eesti rahvas nõustub meiega. Järgmisena ootab teda elu esimene täiskasvanute MM. Edu, Kelly! 

Möödunud nädala miinus

Eesti tennisenaiskond peab Föderatsiooni karikasarjas taas Kaia Kanepita hakkama saama, sest ta soovib oma tervist märtsikuisteks turniirideks säästa. Iseenest pole otsuses midagi üllatavat, sest viimati aitas Kanepi naiskonda aastal 2015 ning terviseprobleemidki kiusavad teda juba mõnda aega. Samas olnuks ikkagi kihvt, kui Eestil oleks 6.-9. veebruarini Poolas peetaval I liiga turniiril pakist võtta Anett Kontaveidi kõrval teinegi äss. Nüüd peavad esinumbrit abistama noored. Aga vähemalt ei puhkenud Kanepi tänavuse loobumise ümber suurt tüli nagu aasta eest. 

Kaia Kanepi Foto: Robin Roots

Alanud nädala ennustus

50% on tõenäosus, et Kelly Sildaru võidab freestyle-suusatamise MMil Big Airi hüpetes medali. Võistlus on Eesti aja järgi kavas ööl vastu pühapäeva. Äsja lõppenud X-mängudel sai eestlanna kaheksa sportlase seas kolmanda koha, MMil on konkurente enam. Eelkõige peab Sildaru lootma, et konkurendid ei suuda kahekordseid corke ära maanduda. Võtmed on seega vastaste käes. Erinevalt X-mängudest on MMil kavas kvalifikatsioon. Finaali pääseb kaheksa sportlast. Sajaprotsendiliselt ei saa välistada võimalust, et Sildaru jääb lausa finaali ukse taha. Aga siis peab tal ka endal kehv päev olema.