Kristjan Kangur, Janar Talts ning Gregor Arbet. Foto: Robin Roots.
Korvpall
28. jaanuar 2019, 13:07

Henri Drell teenis Serbia mänguks koondisekutse!

POMMUUDIS | Kangur, Talts ja Arbet peavad veebruaris oma viimase koondisemängu (8)

Eesti korvpallikoondise rekordinternatsionaalid Janar Talts, Kristjan Kangur ja Gregor Arbet tõmbavad 21. veebruaril peetavas MM-valikmängus Serbiaga viimast korda selga Eesti koondise särgi.

Uudise teatas korvpalliliit praegu käival pressikonverentsil. 36aastane Kangur ning 35sed Talts ja Arbet on koondist esindanud poolteist kümnendit. Talts on seni peetud 159 mänguga Eesti rekordinternatsionaal, Kanguril ja Arbetil on teise-kolmandana kirjas 155 mängu. MM-sarja viimaseks mänguks läheb Eesti 24. veebruaril külla Gruusiale, sinna veterankolmik enam ei sõida.

Kangur tegi ametlikus kohtumises koondisedebüüdi 20. novembril 2002 võõrsil peetud EM-valikmängus Valgevenega ja Arbet nädal hiljem Prantsusmaal. Talts sai esimest korda platsile 15. septembril 2004 koduses EM-mängus Bosnia ja Hertsegoviinaga, koondise rivistusse kuulus aga juba nädal varem matšis Hollandiga ja eelnevalt sõprusmängudes.

Koondises peetud mängude arvu osas järgnevad esikolmikule Valmo Kriisa 141, Gert Kullamäe 138 ja Rauno Pehka 136ga. Tegevmängijatest on Tanel Sokul kirjas 117 kohtumist, kuid tema on koondisekarjääri lõpetanud.

Kristjan Kangur teel 21 punktini 2012. aastal peetud EM-valikmängus Iisraelis, mille Eesti võitis 88:86. See oli tolle põlvkonna üks paremaid esitusi. Foto: Iisraeli korvpalliliit

Tiit Sokult mänguks Serbia vastu koondisekutse teeninud mängijad:

Kristian Kullamäe, Rait-Riivo Laane, Rain Veideman, Janari Jõesaar, Erik Keedus, Kaspar Treier, Henri Drell, Gregor Arbet, Saimon Sutt, Kristjan Kangur, Janar Talts, Rauno Nurger, Kregor Hermet, Indrek Kajupank, Kristjan Kitsing. 

Eesti koondise nimekiri. Foto: Jarmo Jagomägi

Uudist täiendatakse!